Live Live

Noorderlicht ook in onze regio goed te zien

Gepubliceerd: Maandag 13 mei 2024 11:09

Noorderlicht ook in onze regio goed te zien

Regio - Afgelopen weekend was het noorderlicht zichtbaar in de regio.

Het noorderlicht, ook bekend als het aurora borealis, ontstaat wanneer geladen deeltjes van de zon de atmosfeer van de aarde binnenkomen en daar botsen met gassen zoals zuurstof en stikstof. Deze botsingen veroorzaken kleurrijke lichtverschijnselen, meestal waargenomen in gebieden nabij de magnetische polen.

De recente toename van het noorderlicht was te danken aan een uitzonderlijke zonnestorm, die door het Amerikaanse weerinstituut NOAA als de krachtigste in 20 jaar werd bestempeld. Deze zonnestorm zorgde ervoor dat het noorderlicht zichtbaar was op veel zuidelijkere breedtegraden dan normaal. Zo was het niet alleen zichtbaar op Voorne-Putten, maar is het zelfs gezien in landen zoals Zwitserland.

Dergelijke gebeurtenissen bieden vaak een spectaculair schouwspel aan hemelliefhebbers en fotografen, die massaal de kans grijpen om dit natuurlijke fenomeen vast te leggen. De unieke verschijning van het noorderlicht blijft een bron van fascinatie en verwondering voor mensen over de hele wereld, ongeacht hun locatie.


Foto: Marvin Don

Deel deze pagina: