Live Live

OACN wint 1e competitie wedstrijd van 2020

Gepubliceerd: Woensdag 22 januari 2020 14:43

OACN wint 1e competitie wedstrijd van 2020

OACN speelde afgelopen maandag uit tegen Lugdunum en wist te winnen met 2-5.

Spijkenisse - Maandag 20 januari stond er voor OACN een uitwedstrijd op het programma tegen Lugdunum. De thuiswedstrijd van OACN tegen Lugdunum was in een gelijkspel geëindigd 4-4.

In het begin van de wedstrijd waren de kansen voor OACN, maar het net werd niet gevonden. Ondanks het overwicht van OACN was het Lugdunum dat vroeg in de wedstrijd via een goed opgezette aanval op 1-0 kwam.

Direct na de 1-0 is het OACN dat de 1-1 weet te scoren via een strak schot in de onder hoek. OACN dat in deze fase sterk speelt, combineert goed door de defensie van Lugdunum heen en komt vrij snel op 1-2. Via een fraaie aanval van OACN wordt ook de 1-3 op het scorebord gezet.

OACN staat verdedigend stabiel en Lugdunum weet enkel voor gevaar te zorgen via de counter. Het is echter OACN dat voor rust via zo'n counter op 1-4 komt. Met een fraaie sleep wordt de keeper het bos in gestuurd en gaat OACN met 1-4 de rust in.

De tweede helft begint wat rommelig. OACN speelt de bal veelal achterin rond en probeert de thuisploeg zo naar voren te dwingen. Echter wordt zodra de bal naar voren wordt gespeeld de bal niet goed voorin vastgehouden. Na een slordigheid achterin bij OACN weet Lugdunum via de kluts de 2-4 aan te tekenen.

De 2-4 brengt OACN echter niet aan het wankelen en OACN creëert via goed combinatie spel een aantal goede kansen. Echter bij de afronding verricht de keeper van Lugdunum goed werk. Na een gele kaart van Lugdunum komt OACN in overtal situatie. Deze man meer situatie wordt echter niet benut door OACN en de stand blijft dus steken op 2-4.

Lugdunum creëert via afstand schoten en een enkele goed uitgevoerde counters nog wel wat kansen, maar weet de doelman van OACN niet te passeren. Vanuit een goede voorzet vanaf de zijkant voor het doel van Lugdunum wordt de bal 1 op 1 met de keeper binnengeschoten en zo bepaalt OACN de einduitslag op 2-5.

Vrijdag 31 januari om 21.00 uur speelt OACN1 tegen Multicult 1 in MFC de Akkers Spijkenisse.

Foto: Ruud Vermeer

Deel deze pagina: