Live Live

OBS De Tiende Penning krijgt clinic (S)Cool on Wheels

Gepubliceerd: Maandag 11 september 2023 10:14

OBS De Tiende Penning krijgt clinic (S)Cool on Wheels

Na het theoriegedeelte gingen de kinderen in de gymzaal van ’t Dijckhuis zelf ervaren hoe het is om te sporten met een handicap.

Vierpolders - Blije gezichten bij leerlingen van Basisschool De Tiende Penning in Vierpolders, want groep 6/7 kreeg vorige week een hele bijzondere clinic (S)Cool on Wheels.

(S)Cool on Wheels is een voorlichtingsproject van Fonds Gehandicaptensport voor leerlingen in het basisonderwijs. De leerlingen kregen eerst een interactief theoriegedeelte in de klas en daarna een praktijkgedeelte in de gymzaal.

In de klas stelden de kinderen aan de hand van filmpjes over het dagelijks leven van mensen met een handicap vragen aan John Licht, de docent van (S)Cool on Wheels. John heeft zelf ook een lichamelijke handicap.

Op speelse en interactieve wijze leerden de kinderen welke topprestaties mensen met een handicap leveren om deel te kunnen nemen aan het dagelijks leven. Ook leerden zij welke sporten je met een handicap kunt doen en hoe belangrijk het is om te kunnen sporten, omdat niemand buitenspel mag staan.

Na het theoriegedeelte gingen de kinderen in de gymzaal van ’t Dijckhuis zelf ervaren hoe het is om te sporten met een handicap. Ze leerden zelf in een rolstoel te rijden en deden zelfs een wedstrijdje rolstoelbasketballen. Docent Arjan van der Voort: ‘We zijn heel blij met deze clinic, want door (S)Cool on Wheels krijgen kinderen een positief beeld over mensen met een handicap. De kinderen krijgen o.a. mee dat mensen met een handicap niet anders zijn en dat iedereen wel ergens beperkt in is.’

Wilt u meer informatie over Fonds Gehandicaptensport of een donatie doen, kijk op: https://www.fondsgehandicaptensport.nl/doneren/

Deel deze pagina: