Live Live

Oekraïne zingt voor Oekraïne

Gepubliceerd: Vrijdag 28 oktober 2022 19:32

Oekraïne zingt voor Oekraïne

Het koor zingt op donderdag 3 november in Spijkenisse in de Dorpskerk en op zaterdag 5 november in de Catharijnekerk in Brielle.

Brielle - Eerder dit jaar stond het jeugdkoor Dzvinochok nog op het podium met de Rolling Stones. Nu houdt het Oekraïense jeugdkoor een benefietconcertenreeks in Nederland ten behoeve van de wederopbouw van het culturele leven in Kyiv. Ze geven begin november concerten in Spijkenisse, Rotterdam en Brielle.


Het koor komt in een andere samenstelling dan andere jaren; dit omdat de tenoren en bassen het land niet uit mogen of in het leger zijn opgenomen. Het koor bestaat dit keer uit twintig jongens en twintig meiden in de leeftijd van 8 tot 21 jaar. De groep is afkomstig uit Kyiv en is onderdeel van koorschool Dzvinochok welke in 1967 werd opgericht. Afgelopen zomer traden ze op met de Rolling Stones in Wenen. Ze zongen hier het nummer ‘You Can’t Always Get What You Want’, wat direct viral ging op sociale media.

Het thema van de tour is ‘standing strong together’. De koorleden willen in Nederland hun cultuur uitdragen en de muziek uit Oekraïne delen. Ook maken ze kennis met de Nederlandse cultuur. De kinderen verblijven in gastgezinnen waar ze meer zullen leren over de alledaagse gewoontes in Nederland, zoals een boterham met kaas of onze Hollandse kruidnoten.

Er worden concerten gegeven in de regio. Het koor zingt op donderdag 3 november in Spijkenisse in de Dorpskerk. Op vrijdag 4 november treden ze op de in de Laurenskerk in Rotterdam. Het laatste optreden is op zaterdag 5 november in de Catharijnekerk in Brielle. De concerten zijn gratis toegankelijk. Er wordt gerekend op een gulle gift ten behoeve van de wederopbouw van Oekraïne.

Deel deze pagina: