Live Live

Oevers van Kanaal door Voorne hersteld

Vrijdag 15 december 2023 11:14

Oevers van Kanaal door Voorne hersteld

Hellevoetsluis - Op een aantal plekken langs de oever zijn verlagingen aangebracht, zodat bijvoorbeeld eenden makkelijk de kant op kunnen klimmen.

De oevers van het Kanaal door Voorne in Hellevoetsluis zijn hersteld. Ter hoogte van de watersportverenigingen Haringvliet en Hellevoetsluis is ruim 400 meter oever vernieuwd. Ook de oever tussen winkelcentrum de Struytse Hoeck en de Burgemeester Aarsebrug is over een lengte van 190 meter aangepakt. De vernieuwing van de oevers was nodig, omdat de houten damwanden versleten waren.

Sinds 2 oktober is aannemer Van den Herik Sliedrecht bezig geweest met het vervangen van de houten damwanden door nieuwe, stalen exemplaren. Op het gedeelte bij het winkelcentrum is gebruikgemaakt van gebroken stenen. Wethouder buitenruimte Robert van der Kooi nam een kijkje bij de herstelde oevers. Vanaf een werkschip van de aannemer inspecteerde hij samen met het projectteam de uitgevoerde werkzaamheden: ‘Ik ben blij met het resultaat dat hier is behaald en met minimale overlast voor de omwonenden. Vrijwel alle materialen zijn per schip vanaf het Haringvliet aangevoerd. Ook het werk zelf is vanaf het water uitgevoerd. Mooi werk!’


Deel deze pagina: