Live Live

Officiële gemeentevlag voor Nissewaard

Gepubliceerd: Donderdag 09 juli 2020 11:41

Officiële gemeentevlag voor Nissewaard

De gemeentevlag met het wapen mag door iedereen binnen de gemeente Nissewaard gebruikt worden.

Nissewaard - Gemeente Nissewaard heeft sinds vandaag een officiële gemeentevlag. Deze vlag is gemaakt, omdat Nissewaard vijf jaar bestaat. Tot nu toe was er alleen een vlag waarop het logo van de gemeente stond.

De gemeentevlag is woensdagavond definitief in de gemeenteraad vastgesteld, nadat eerder was gekozen voor een ontwerp, gemaakt door de Hoge Raad van Adel.

De nieuwe gemeentevlag is een belangrijk symbool van de gemeente Nissewaard. De kleuren en het wapen vertegenwoordigen een rijke historie en de vlag is een opvallend herkenningspunt bij het stadhuis en andere overheidsgebouwen. De vlag straalt waardigheid en trots uit.

De gemeentevlag met het wapen mag door iedereen binnen de gemeente Nissewaard gebruikt worden. Het is een eerbetoon aan de gemeente.

Instellingen, verenigingen en burgers mogen zelf een vlag aanschaffen en ophangen omdat ze trots zijn op de gemeente. Ook op gemeentegebouwen kan deze vlag opgehangen worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de trouwlocatie aan het Koningin Julianaplein in Spijkenisse of aan monumentale panden.

Het gebruik van de gemeentevlag met logo is voorbehouden aan de gemeente. Deze vlag is niet te koop voor derden.

Deel deze pagina: