Live Live

Officiële sleuteluitreiking De Veerkade fase 2

Maandag 17 oktober 2022 17:43

Officiële sleuteluitreiking De Veerkade fase 2

’t Kompas bestaat uit 26 twee-, drie-, en vierkamer appartementen variërend in grootte van 46m² tot 88m², voornamelijk in de middenhuur.

Nissewaard - Aan de Veerweg in Spijkenisse is ’t Kompas gerealiseerd, een appartementengebouw dat onderdeel is van het project De Veerkade fase 2. Vrijdag 14 oktober stond de oplevering van de eerste huurwoning van appartementengebouw ’t Kompas centraal. Wethouders Hamerslag en Hottentot hebben hierbij officieel de sleutel uitgereikt aan de huurders

Over het project

De Veerkade maakt onderdeel uit van de wijk De Haven in De Elementen. Fase 2 van de Veerkade bestaat uit 13 kadewoningen en een appartementengebouw. Alle woningen zijn energieneutraal en worden op het gebied van duurzaamheid volgens de allerlaatste inzichten ingericht: met zonnepanelen, gebalanceerde ventilatie en een bodem warmtepomp.

Wethouder Martijn Hamerslag: “Ik vind het geweldig om te zien en horen hoe trots de nieuwe bewoners van de haven zijn op het wat er nu al is gerealiseerd. Ik ben ervan overtuigd dat ze hier met veel woonplezier zullen wonen in hun eigen thuishaven”.

Huurappartementen

’t Kompas bestaat uit 26 twee-, drie-, en vierkamer appartementen variërend in grootte van 46m² tot 88m², voornamelijk in de middenhuur. Alle appartementen zijn voorzien van een complete keuken met inbouwapparatuur, luxe badkamer en toilet. Daarnaast zijn alle appartementen voorzien van een royaal balkon.

Alle 26 appartementen zijn verhuurd. Geïnteresseerden die in aanmerking wilden komen voor een huurwoning konden voor de zomer hun interesse kenbaar maken. Bij toewijzing van de huurwoningen is beoogd om een gedifferentieerde groep van bewoners met verschillende leeftijden en inkomens een woning toe te wijzen. Ook heeft de verhuurder de keuze gemaakt om de woningen overwegend te verhuren aan kandidaten die woonachtig zijn in de gemeente Nissewaard en hier ook economisch gebonden zijn.

Wethouder Chris Hottentot: “Ik ben blij dat een groot gedeelte van de huurwoningen in het appartementengebouw in het middenhuur segment zijn gerealiseerd, want daar is behoefte aan. We hopen ook de komende jaren in Nissewaard meer middenhuur woningen te realiseren, naast koopwoningen en sociale huur”.

Deel deze pagina: