Live Live

Officieel startsein herinrichting metro-busstation

Zaterdag 13 januari 2024 09:13

Officieel startsein herinrichting metro-busstation

Spijkenisse - Reizigers, inwoners en andere belangstellenden kunnen het project volgen via de gratis Nissewaard Bouwt-app.

Met de onthulling van een groot bouwbord gaf wethouder Chris Hottentot in aanwezigheid van wethouders Martijn Hamerslag en Jan Willem Mijnans vandaag het officiƫle startsein van de werkzaamheden op metro-busstation Spijkenisse Centrum.

Op de bouwborden staan impressies van de nieuwe situatie. Vanaf deze week wordt het eerste deel van het bestaande busstation verwijderd en vernieuwd. Dit markeert de volgende stap naar een aantrekkelijk knooppunt voor openbaar vervoer in Nissewaard.

Herinrichting metro-busstation
De herinrichting van metro-busstation Spijkenisse Centrum begon in maart 2023. Eerst kreeg de Ruwaard van Puttenweg een nieuwe inrichting inclusief nieuwe bomen. Later werd ook het P+R-terrein van het station opnieuw ingericht. Na deze fases zijn de werkzaamheden op het metro-busstation zelf nu dan echt van start gegaan.

Tijdelijke bushaltes
Omdat er aan de bestaande bushaltes wordt gewerkt, vertrekken de lijnbussen sinds 8 januari van tijdelijke bushaltes. Deze bevinden zich naast het P+R terrein. Er staan borden op het station met een plattegrond waarop te zien is vanaf welke haltes de bussen vertrekken.


Deel deze pagina: