Live Live

Ondermijningsavonden in Vierpolders en Tinte goed bezocht

Gepubliceerd: Vrijdag 29 november 2019 17:50

Ondermijningsavonden in Vierpolders en Tinte goed bezocht

De twee bijeenkomsten over ondermijning voor ondernemers zijn onderdeel van het Programma Ondermijning. 

Regio - Zeker vijftig ondernemers waren aanwezig bij de twee informatieavonden over ondermijnende criminaliteit op donderdag 21 november bij restaurant Breezze in Vierpolders en donderdag 28 november bij tuinderij Vers van Voorne in Tinte. De gemeente Westvoorne organiseerde de bijeenkomsten samen met buurgemeenten Hellevoetsluis, Brielle en Nissewaard.

‘Ondermijning’ was het centrale onderwerp. Wat is ondermijning, hoe kan een ondernemer het herkennen, hoe kan het onzichtbare aspect van ondermijnende criminaliteit zichtbaar worden, en wat kan een ondernemer doen om het te voorkomen? Met name ondernemers uit de horecabranche, van recreatieparken, jachthavens en de agrarische sector waren aanwezig.

Burgemeester De Jong opende de ondernemersavond donderdag in Tinte, waarna een slachtoffer van ondermijnende criminaliteit vertelde over zijn ervaringen. Daarna was het de beurt aan de politie en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) om concrete tips en adviezen te geven. De avond eindigde met informele tafelgesprekken. Tijdens deze gesprekken konden ondernemers ervaringen en informatie met elkaar delen.

De twee bijeenkomsten over ondermijning voor ondernemers zijn onderdeel van het Programma Ondermijning van de gemeenten Westvoorne, Hellevoetsluis en Brielle. Dit programma is door de drie gemeenten in het leven geroepen om georganiseerde criminaliteit in dit gebied tegen te gaan.

Deel deze pagina: