Live Live

Ondernemers Seggelant kiezen voor BIZ

Gepubliceerd: Vrijdag 19 november 2021 20:24

Ondernemers Seggelant kiezen voor BIZ

Een BIZ is een afgebakend gebied waarbinnen ondernemers of eigenaren samen investeren in de kwaliteit van hun bedrijfsomgeving.

Brielle - Ondernemers en pandeigenaren van bedrijventerrein Seggelant in Vierpolders gaan investeren in hun gebied door geld beschikbaar te stellen en de samenwerking aan te gaan. Een meerderheid stemde voor de invoering van de zogeheten BIZ (Bedrijven Investerings Zone). Naar verwachting treedt deze vanaf 1 januari 2022 in werking.

De invoering is het resultaat van een inspanning van het bestuur van ondernemersvereniging Seggelant. Bestuurslid Anette van den Boogaard: “Wij zijn enorm blij dat de BIZ een feit is. In het nieuwe jaar kunnen we daadwerkelijk aan de slag en de ideeën verder uitwerken”.

Ook wethouder economie André Schoon is blij met het resultaat: “Dit is een heel goede ontwikkeling voor Seggelant en haar ondernemers. Samenwerking is belangrijk en dit zet het bedrijventerrein beter op de kaart. Dankzij de inzet van alle betrokkenen hebben we dit resultaat kunnen boeken. Het college van burgemeester en wethouders ondersteunt de BIZ van harte”.

Bedrijven Investerings Zone

Een BIZ is een afgebakend gebied waarbinnen ondernemers of eigenaren samen investeren in de kwaliteit van hun bedrijfsomgeving. Alle ondernemers in de BIZ betalen daaraan mee. Gemeente Brielle faciliteert door de BIZ-bijdragen te innen en daarna over te dragen aan ondernemersvereniging Seggelant als beheerder van de BIZ. Ondernemers kunnen de opbrengsten inzetten in kwaliteit en veiligheid op hun bedrijventerrein. Dit doen zij naast de uitvoerende taken die vallen onder te verantwoordelijkheid van de gemeente, zoals groen- en wegenonderhoud.

Deel deze pagina: