Live Live

Ondernemers Seggelant stemmen op BIZ

Gepubliceerd: Zaterdag 16 oktober 2021 16:24

Ondernemers Seggelant stemmen op BIZ

Initiatiefnemer Ondernemersvereniging Seggelant en gemeente Brielle werken sinds 2020 aan de oprichting van een BIZ.

Vierpolders - Sinds 12 oktober 2021 mogen alle pandgebruikers en pandeigenaren van het industrieterrein Seggelant in Vierpolders stemmen op de Bedrijven Investeringszone (BIZ) Seggelant. Voldoende ‘JA’ stemmen betekent dat er een BIZ komt. Hiermee zorgt het bedrijventerrein als collectief voor zaken als camerabeveiliging, een verzorgde buitenruimte en meer aandacht voor verkeersveiligheid.

Alle ondernemers die mogen stemmen ontvangen een stemformulier. De uitgebrachte stem kan tot en met donderdag 28 oktober 2021 in een gesloten enveloppe worden ingediend. Dit kan op twee locaties: via de mobiele stembus of de stembus bij autobedrijf Jan van Dijk op Seggelant-Zuid nummer 8. De telling van de stemmen vindt plaats onder toezicht van notaris Moerland uit Brielle. Naar verwachting wordt de uitslag van de stemming op donderdag 11 november 2021 bekend gemaakt. Daarbij geldt dat twee derde van de benodigde stemgerechtigden (50% van het totaal) vóór de BIZ dient te stemmen.

Samenwerking gemeente Brielle

Initiatiefnemer Ondernemersvereniging Seggelant en gemeente Brielle werken sinds 2020 aan de oprichting van een BIZ. Bij voldoende draagvlak, dragen alle ondernemers financieel bij in de vorm van een BIZ-bijdrage die kan worden ingezet voor gezamenlijke doelen. De vaste bijdrage wordt door de gemeente geïnd en als subsidie uitgekeerd aan de BIZ. Wethouder André Schoon: “De afgelopen periode is veel met elkaar gesproken over de BIZ en wat dit in positieve zin voor bedrijventerrein Seggelant kan betekenen. Het college van B en W vindt het een goede ontwikkeling, die bijdraagt aan de samenwerking tussen ondernemers en de aantrekkelijkheid en veiligheid van het bedrijventerrein.”

Heft in eigen handen

Bevlogen Seggelant ondernemer Anette van den Boogaart legt uit: “Op andere bedrijventerrein in de regio waaronder Halfweg-Molenwatering in Spijkenisse en Pothof in Rozenburg zijn al goede resultaten geboekt. Met een BIZ op ons bedrijventerrein volgen we dat voorbeeld graag op! Als we zelf niet werken aan het versterken van onze werklocatie, gebeuren zaken gewoon niet. Zeker niet als je voor een plus gaat waarbij het bedrijventerrein er heel netjes bij ligt, alle werknemers zich veilig voelen én bedrijven elkaar goed weten te vinden.”

Op de website van Ondernemersvereniging Seggelant, www.seggelantbrielle.nl, is meer te lezen over de BIZ en de beoogde activiteiten.

Deel deze pagina: