Live Live

Ondernemerscollectief BIZ Seggelant van start

Zondag 03 april 2022 11:26

Ondernemerscollectief BIZ Seggelant van start

Als werkgevers voelen ze zich verantwoordelijk voor de veiligheid van hun medewerkers en bezoekers. 

Brielle/ Vierpolders - Fiets- en voetpaden, extra verlichting en camera’s om over de goederen te waken; dat zijn de focuspunten van de BIZ Seggelant. “Want als werkgevers zijn we verantwoordelijk voor de veiligheid van onze medewerkers en bezoekers,” sprak voorzitter Anette van den Bogaard op 22 maart 2022 tijdens de eerste officiële BIZ-bijeenkomst.

Ten overstaan van buurbedrijven spraken bestuursleden van de bedrijveninvesteringszone (BIZ) Seggelant met wethouder Schoon en zijn collega’s over de verkeerssituatie op het bedrijventerrein. “Het wordt steeds drukker op het terrein, nu ook Seggelant 2 z’n bewoners huisvest,” vult mede-bestuurder Dick Steenbeek aan, “dat betekent dat er steeds meer auto’s en vrachtwagens, maar ook fietsers en voetgangers naar hun bestemming willen. Dat levert gevaarlijke situaties op.”

Vanuit de groep aanwezige ondernemers klonken soortgelijke geluiden: “We zien bijna dagelijks hoe vrachtwagens in de berm parkeren en voetgangers en fietsers er ternauwernood omheen moeten. Het is een kwestie van tijd dat dit mis gaat.”

Wethouder Schoon beaamde dat er iets met de verkeerssituatie moet gebeuren: “Gemeente Brielle is blij dat Seggelant zo in trek is bij de ondernemers en dat we koesteren hun aanwezigheid. Daarom is het van groot belang dat we de juiste keuzes maken ten aanzien van de inrichting. En dat vullen we graag in met de ondernemers die er zijn gevestigd.”

De bijeenkomst was de eerste in het bestaan van de BIZ. Gastheer Jan van Dijk is er blij mee: “De BIZ was het doel van de ondernemersvereniging die we ooit opgericht hebben. Er zijn vervolgens meerdere jaren verstreken, maar ons collectief is een feit. En we zullen het met veel overgave benutten. Samen gaan we camera’s in de buitenruimte plaatsen. En dankzij het collectief worden de kosten verdeeld over alle ondernemers, waardoor de rekening uiteindelijk wel mee valt.”

Website www.seggelantbrielle.nl

Deel deze pagina: