Live Live

Onderzoek naar kansen voor Oud Hoenderhoek

Gepubliceerd: Zaterdag 27 juni 2020 12:26

Onderzoek naar kansen voor Oud Hoenderhoek

Op de locatie Oud Hoenderhoek, waar in het verleden onder andere La Campagne zat, is ruimte ontstaan voor een nieuwe invulling.

Nissewaard - Er zijn de laatste tijd diverse verbeteringen in recreatiegebied Bernisse aangebracht. Denk aan de ingebruikname van fluisterboot Bernisse, de aanleg van natuurspeeltuin Het Beverbos en het aanleggen van diverse steigers.

Op de locatie Oud Hoenderhoek (navigeer naar Oud Hoenderhoeksedijk 1 in Geervliet), waar in het verleden onder andere La Campagne zat, is ruimte ontstaan voor een nieuwe invulling. In nauwe samenwerking met het Recreatieschap onderzoeken ze de mogelijkheden voor deze plek.

Vrijdag 26 en zaterdag 27 juni zijn medewerkers van bureau Stipo in het gebied aanwezig, om met bezoekers in gesprek te gaan over hun ideeën en wensen voor dit gebied. Daarnaast wordt een veldstation ingericht waarmee bezoekers de plek zelf kunnen ontdekken. Van insecten tot plantjes, van geluid tot beeld, en ook van herinneringen en verhalen van bezoekers en mensen.

In de verkenning van wat deze plek is en kan worden, vormen ervaringen, ideeën en het testen van mogelijkheden een belangrijk onderdeel. Samen met beheerders, inwoners, ondernemers en gebruikers hopen ze ideeën te ontwikkelen en tot een mooi plan te komen. Het is de bedoeling om dit bijzonder stukje Nissewaard nóg beter op de kaart te zetten.

Wethouder Martijn Hamerslag: ’Ik hoop dat we veel ideeën en wensen op gaan halen en straks samen tot een mooie, aantrekkelijke invulling van Oud Hoenderhoek komen. Dit prachtige gebied verdient een impuls!’

COVID-19

Ondanks de COVID-19 maatregelen, zijn bezoekers van harte welkom in het Bernissegebied. Juist in deze tijd vormt het openbaar groen een belangrijke plek van rust en ontspanning voor de inwoners van Nissewaard. Belangrijk is dat de bezoekers de RIVM-richtlijnen naleven zoals 1,5 meter afstand houden en thuisblijven bij de bekende gezondheidsklachten.

Samenwerking

Voor deze ontwikkeling wordt er samengewerkt met Staatsbosbeheer, Waterschap, Recreatieschap, ondernemers, inwoners en bezoekers van het gebied.

Deel deze pagina: