Live Live

Onjuiste update door registratiefout bij GGD

Gepubliceerd: Woensdag 06 mei 2020 18:08

Onjuiste update door registratiefout bij GGD

Een aantal van de meldingen uit een onderzoek zijn ten onrechte als positieve testen verwerkt.

Het aantal positieve laboratoriumtesten in onze regio is lager dan de GGD op dinsdag 5 mei meldde, vanwege een registratiefout. De GGD Rotterdam-Rijnmond werkt mee aan een landelijk onderzoek in opdracht van het RIVM en het ministerie van VWS.

Het onderzoek moet inzicht geven of medewerkers en bewoners in verpleeghuizen die zelf niet ziek lijken en geen typische corona-gerelateerde klachten hebben, anderen toch kunnen besmetten. Een aantal van de meldingen uit dit onderzoek zijn ten onrechte als positieve testen verwerkt. Dit is inmiddels gecorrigeerd.

Op woensdag 6 mei zijn er in totaal 50 nieuwe positieve laboratoriumtesten gemeld. Dit brengt het totaal aantal positief geteste personen in de regio Rotterdam-Rijnmond op 3.873. In onze regio zijn inmiddels helaas in totaal 450 patiƫnten overleden ten gevolge van het coronavirus.

De correcte geregistreerde besmettingen van 4 mei tot en met 6 mei :
Westvoorne: 25
Brielle: 31
Hellevoetsluis: 61 (+1)
Nissewaard: 158 (+1)

Interpretatie cijfers
Omdat het aantal meldingen alleen gaat over het aantal positieve laboratoriumtesten en niet iedereen getest wordt, geeft dit geen goed beeld van het verloop van de verspreiding van het coronavirus.

Deel deze pagina: