Live Live

ONS pleit voor realistisch onderzoek windmolens

Gepubliceerd: Zaterdag 13 februari 2021 12:43

ONS pleit voor realistisch onderzoek windmolens

De zorgen rond windmolens zijn terecht en die leven ook sterk in de fractie van ONS.

Nissewaard - ONS pleit voor maximaal 18MWh aan windenergie om daarmee te voldoen aan de afspraken die met de provincie zijn gemaakt. Die 18MWh kan allen behaald worden als middels onderzoek voldoende aangetoond wordt dat dit geen onaanvaardbare overlast veroorzaakt bij bewoners.

Afgelopen woensdag stond de commissievergadering vooral in het teken van het onderzoek naar de windmolens op de Brielse Maasdijk. Waarin het name ging om de overlast die windmolens kunnen veroorzaken. Met de vervelende situaties van Geervliet/Heenvliet en Nieuw-Beijerland als voorbeelden.

De zorgen rond windmolens zijn terecht en die leven ook sterk in de fractie van ONS. Een goed onderzoek naar de locatie en de overlast gevende factoren is daarbij noodzakelijk. Op dit moment ligt de voorlopige Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage, die na beantwoording wordt opgevolgd door de Milieu Effect Rapportage (MER).

Het bewonersplatform heeft samen met de Nederlandse Vereniging Omwonenden Windmolens, kritisch gekeken naar het proces. ONS is blij met de inbreng van het bewonersplatform. De kritische en constructieve blik heeft gezorgd voor een paar aanpassingen, die ONS ook ondersteunt.

Met een toezegging van de wethouder worden er nu ook waarheidsgetrouwe foto’s gemaakt van verschillende opstellingen van windmolens. Vanuit verschillende hoeken zal er dan een realistisch beeld komen van de verschillende scenario’s.

Pas als alle resultaten van het MER onderzoek op tafel liggen kan er iets gezegd worden over de haalbaarheid. Tot die tijd is naar elkaar luisteren en elkaar informeren erg belangrijk.

Deel deze pagina: