Live Live

ONS positief over ontwikkeling Kolkplein

Gepubliceerd: Zondag 01 december 2019 14:47

ONS positief over ontwikkeling Kolkplein

In de plannen zullen de huidige winkels op het Kolkplein verhuizen en plaats maken voor woningbouw.

Nissewaard - We zien dat het steeds beter gaat met het centrum van Spijkenisse. Diverse nieuwe winkels openen de deuren en bezoekers verblijven langer in het stadshart.

Als ONS-fractie zijn ze positief over het voornemen om het Kolkplein in Spijkenisse te gaan herontwikkelen. De vraag naar vierkante meters winkeloppervlak blijft afnemen, terwijl de vraag naar woningen alsmaar groeiende is. Niets doen is zodoende geen optie. Door het centrum compacter te maken zal de leegstand afnemen. Samen met het extra geld dat is vrijgemaakt voor (onkruid)beheer moet dit bijdragen aan een beter maar vooral een gezelliger straatbeeld.

Verhuizen

In de plannen zullen de huidige winkels op het Kolkplein verhuizen en plaats maken voor woningbouw. Er zal een gevarieerd woningaanbod ontstaan door zowel koop als huurappartementen te realiseren. Tegelijkertijd worden er ook nieuwe woningen gebouwd op de locatie aan de andere kant van de J.M. den Uyllaan.

“Beide projecten zullen de entree naar het centrum sterk verbeteren en inspelen op de behoeften van nu”, aldus ONS-raadslid Jos Verhoeven.

Deel deze pagina: