Live Live

ONS stelt vragen over bewoning Boyleweg

Donderdag 11 januari 2018 13:16

ONS stelt vragen over bewoning Boyleweg

Het pand zou ooit gebruikt gaan worden voor asielzoekers, maar niet voor tijdelijke arbeiders uit het buitenland. 

Spijkenisse - De fractie van ONS Nissewaard heeft schriftelijke vragen gesteld over de bewoning van een pand aan de Boyleweg door tijdelijke arbeiders uit het buitenland.

De gemeenteraad van Nissewaard heeft toestemming gegeven om op deze plek mensen op te vangen die verdreven zijn van huis en haard en nergens anders terecht konden. Dat bleek niet nodig te zijn, omdat de stroom vluchtelingen minder groot was dan verwacht. Het is nooit de bedoeling geweest om een extra arbeidershotel te realiseren op deze plek. Dit is volgens ONS niet in overeenstemming met de afspraken die met de gemeenteraad zijn gemaakt.


Het gebrek aan communicatie naar bewoners en omliggende bedrijven is onbestaanbaar volgens ONS. De ondernemer had hierover in ieder geval eerst in gesprek moeten gaan met de omgeving.

De fractie van ONS vraagt het college om opheldering over dit onderwerp omdat zij wil weten hoe dit idee tot werkelijkheid is geworden. ONS kan zich namelijk niet voorstellen dat het college hier positief tegenover staat. Zodra duidelijk is hoe de vork in de steel zit, kan gekeken worden of het pand kan worden gesloten of dat er aanvullende afspraken met de ondernemer gemaakt kunnen worden.

Foto: Google streetview

Deel deze pagina: