Live Live

Ontmoet Dichters Online!

Gepubliceerd: Maandag 01 februari 2021 12:39

Ontmoet Dichters Online!

Je kunt tijdens Ontmoet Dichters Online vanuit huis kijken en luisteren naar diverse dichters. 

Speciaal voor poëzieliefhebbers organiseert Bibliotheek de Boekenberg samen met andere bibliotheken Ontmoet Dichters Online. Op donderdag 4 februari van 19.30 tot 21.00 uur kun je ter gelegenheid van de Poëzieweek gratis genieten van voordrachten en interviews met jouw favoriete dichters. Ook als je geen lid van de bibliotheek bent.

Programma

Je kunt tijdens Ontmoet Dichters Online vanuit huis kijken en luisteren naar dichters Tsead Bruinja, Iduna Paalman, Maureen Ghazal en Daniëlle Zawadi. De presentatie van de avond is in handen van de Rotterdamse dichter Daniël Dee.

Tsead Bruinja is nog tot eind januari 2021 Dichter des Vaderlands. Ook verscheen onlangs zijn bundel Springtij, een mooi voorbeeld van documentaire poëzie.

Iduna Paalman debuteerde in 2019 met De grom uit de hond halen. De poëziebundel werd lovend ontvangen, genomineerd voor diverse prijzen en bekroond met de Poëziedebuutprijs 2020.

Maureen Ghazal studeerde met haar dichtbundel Altijd verschoven ruimtes af aan de Willem de Kooning Academie. In datzelfde jaar won zij de El-Hizjra literatuurprijs voor haar poëzie.

Daniëlle Zawadi, geboren in Democratische Republiek Congo, staat vooral bekend om spoken word performances. Zij won in 2020 de BIPOC (Black Indigenous People of Colour) voice award.

De avond komt tot stand door een samenwerking tussen Bibliotheek Rotterdam, Bibliotheek de Boekenberg, Bibliotheek Amstelland, Bibliotheek Zuid-Kennermerland, Bibliotheek Oostland en Probiblio. Deelname is gratis, maar meld je wel aan via www.bibliotheekdeboekenberg.nl

Deel deze pagina: