Live Live

Ontwikkeling integraal kindcentrum in Oostvoorne

Dinsdag 01 maart 2022 14:43

Ontwikkeling integraal kindcentrum in Oostvoorne

Het college van B&W zet de ontwikkeling van een IKC op de locatie van OBS De Bosrand voorlopig in de koelkast.

Oostvoorne - In oktober 2021 heeft de gemeenteraad de locatie van OBS De Bosrand als voorkeurslocatie aangewezen voor nieuwbouw van basisschool CNS De Nieuwe Weg. Daarbij zou op deze locatie ook ruimte komen voor voorzieningen zoals peuteropvang, BSO, consultatiebureau, jeugdwerk en de Bibliotheek op School, zodat een volwaardig integraal kindcentrum (IKC) kan worden gerealiseerd.

Verkeerskundig onderzoek

Voordat een definitief besluit kan worden genomen over deze locatie, moest eerst een verdiepend verkeerskundig onderzoek worden gedaan voor de locatie van OBS De Bosrand aan de Mildenburglaan. De conclusie van dit onderzoek luidt dat de verkeersaantrekkende werking van het IKC en het benodigde aantal parkeerplaatsen voor medewerkers en bezoekers van het IKC mogelijk een te grote opgave is.

Belanghebbenden

Ook heeft de gemeente verschillende belanghebbenden geraadpleegd, zoals omwonenden en hulpdiensten. Voor omwonenden zijn vooral de verkeersafwikkeling in de omgeving van de Mildenburglaan en de inpassing van een nieuw, groot gebouw op deze plek, grote obstakels. Andere belanghebbenden, zoals hulpdiensten en het Zuid-Hollands Landschap hebben ook bedenkingen tegen de bouw van een IKC op de locatie bij OBS De Bosrand.

Vervolg

Het college van B&W zet daarom de ontwikkeling van een IKC op de locatie van OBS De Bosrand voorlopig in de koelkast. Het college vraagt de gemeenteraad te laten onderzoeken of de locatie van voormalig basisschool De Driehoek een geschikte plek kan zijn voor het nieuwe IKC. In de raadscommissie van 8 maart staat dit op de agenda.

Schoolbestuur

In het afgelopen jaar is regelmatig met het schoolbestuur gesproken. Gezien de uitkomsten van het onderzoek is het schoolbestuur akkoord met nader onderzoek naar de locatie De Driehoek. Het bestuur waardeert het, dat het ook bij deze vervolgstappen mag meedenken en vindt het belangrijk om de scholen hier goed in te betrekken. In maart zal het schoolbestuur daartoe een overleg organiseren met een vertegenwoordiging van alle scholen in Oostvoorne (OBS De Bosrand, CNS De Nieuwe Weg en OBS Het Overbos).

Deel deze pagina: