Live Live

Onvergetelijke kookclub voor mensen met dementie

Dinsdag 20 februari 2024 09:32

Onvergetelijke kookclub voor mensen met dementie

Brielle - De kookclub is iedere vierde dinsdag van de maand in het Maerlant College. 

Alzheimer Nederland start een onvergetelijke kookclub in de regio Voorne Putten Rozenburg. Een kookclub die lijkt op de opzet van het TV programma ‘ Restaurant Misverstand’. Op elke vierde dinsdag van de maand zal er in het Maerlant College in Brielle, samen met mensen met dementie en hun mantelzorgers, worden gekookt.

Onlangs hebben de vrijwilligers van de Onvergetelijke Kookclub een training gehad over het aanbieden van de kookclub activiteit en over het omgaan met mensen met dementie. De zeven vrijwilligers, waaronder een professionele kok, zijn er klaar voor om op 27 februari a.s. de eerste kookclub bijeenkomst te houden. Deze eerste keer zal een kok van Resto van Harte ook aanwezig zijn om hierin te begeleiden.

Op 26 maart zal de Onvergetelijke Kookclub Brielle officieel worden geopend. Heeft u of iemand in uw omgeving een vorm van dementie en u wilt graag mee komen koken en eten? Meld u dan aan via kookclub.brielle@alzheimervrijwilligers.nl. Bea van der Wilk, coördinator van de Onvergetelijke Kookclub Brielle zal dan contact met u opnemen. De kosten zijn 10€ per persoon, inclusief een drie gangen maaltijd.

Deel deze pagina: