Live Live

Oorkonde PvdD voor Zwanengroep Zuid-Holland

Vrijdag 17 februari 2023 12:48

Oorkonde PvdD voor Zwanengroep Zuid-Holland

Elk jaar reikt de Partij voor de Dieren rond Valentijnsdag een oorkonde van mededogen uit aan een persoon of groepering. 

Brielle - De fractie Hollandse Delta van de Partij voor de Dieren reikte donderdag een oorkonde van mededogen uit aan Edwin Vosselman en zijn Stichting Dierenambulance Zwanengroep Zuid-Holland. Deze stichting zet zich met vele vrijwilligers in om zieke en gewonde zwanen te redden. Helaas is dat in Zuid-Holland dagelijks aan de orde.

Terwijl de uitreiking plaatsvond, werd een zwaan in nood gespot en was de fractie getuige van het goede werk dat de Zwanengroep doet. Op het veld waar de uitreiking plaatsvond kwamen de vrijwilligers meteen in actie!

Daad bij het woord

Voor de uitreiking van de oorkonde was de gekozen locatie een veld in Brielle. Daar overwintert een grote groep zwanen. Het is een veld onder elektriciteitskabels, waarmee helaas veel aanvliegingen plaatsvinden. De gewonde zwaan zwom scheef en bewoog veel met zijn kop, een teken dat het niet goed met hem ging. Edwin Vosselman en zijn groep twijfelden geen moment en haalden de zwaan uit het water. Het dier is met de ambulance van de Zwanengroep naar Vogelklas Karel Schot overgebracht. Een route die de ambulance maar al te vaak rijdt.

Blijk van grote waardering

Elk jaar reikt de Partij voor de Dieren rond Valentijnsdag een oorkonde van mededogen uit aan een persoon of groepering die zich inzet voor dierenwelzijn, natuur of milieu. De fractie Hollandse Delta heeft dit jaar gekozen voor de Zwanengroep Zuid-Holland en de oprichter Edwin Vosselman die zich sinds 2018 dag en nacht belangeloos inzet voor de zwanen. De Partij voor de Dieren heeft grote waardering voor het werk van de Zwanengroep!

Lisa Klompenhouwer, 2e op de lijst van de Partij voor de Dieren Hollandse Delta, vertelt: “In Zuid-Holland is nog maar 6% natuur. Daardoor staat het leefgebied van veel dieren onder druk. Ook de zwaan delft regelmatig het onderspit wanneer zij in aanraking komt met de mens. Vogelgriep, windmolens, elektriciteitsdraden, jacht, dierenhaat, hengelaars en verkeer zijn redenen dat er jaarlijks honderden zwanen in de problemen komen. Dat er mensen zijn die zich inzetten om deze dieren te redden, of tenminste een hoop lijden te besparen, is hartverwarmend en verdient ons respect!”

Deel deze pagina: