Live Live

Op weg naar kindcentrum Zuidland

Gepubliceerd: Maandag 16 januari 2023 14:31

Op weg naar kindcentrum Zuidland

Een kindcentrum voor kinderen van 0-12 jaar waarin onderwijs, opvang, zorg en andere partners nauw samenwerken is de stip aan de horizon.

Zuidland - Een aantal ruimtes van basisschool De Aanwas zijn de afgelopen weken prachtig verbouwd. Met de renovatie is ruimte gemaakt voor de dagopvang van baby’s en peuters van SK Nissewaard. Alice Vermeer, directeur van SK Nissewaard: “Nu onze dagopvang, de BSO, de peuter- en basisschool fysiek in hetzelfde gebouw gehuisvest zijn, ligt er een uitstekende basis voor een intensieve samenwerking.”

Voor de kerstvakantie werd het startsein gegeven van de verbouwing. Omdat vele handen licht werk maken, mochten de kinderen meehelpen met de eerste stenen uit de muur te slaan. “Het is niet alleen leuk, maar ook leerzaam om kinderen te betrekken bij de verbouwing. En alle hulp was natuurlijk welkom, uiteraard wel onder strikte begeleiding van volwassenen”, vertelt schooldirecteur Anoek Misker lachend.

Alles onder één dak

Een kindcentrum voor kinderen van 0-12 jaar waarin onderwijs, opvang, zorg en andere partners nauw samenwerken is de stip aan de horizon. Anoek: “Zo’n intensieve samenwerking biedt vele voordelen in het belang van onze kinderen. Doordat je namelijk alles onder één dak hebt, loop je snel bij elkaar binnen en maak je makkelijker afspraken om werkwijzen, ouderbetrokkenheid, thema’s en leerdoelen op elkaar te laten aansluiten. In vaktermen noemen we dat de zogenoemde doorlopende leerlijn.”

Warme overdracht


Een ander voordeel is de warme overdracht. Alice: “Dit betekent dat we elkaar dagelijks bij de overdracht informeren over positieve aspecten, maar ook punten van aandacht. Zo weet je als leerkracht of pedagogisch medewerker wat er speelt en wat een kind nodig heeft. Dit zorgt voor rust en duidelijkheid!”

Wanneer het kindcentrum helemaal klaar is? “Dat kunnen we nog niet zeggen, want zo ver is het nog niet”, benadrukken Anoek en Alice. “Op maandag 16 januari is de dagopvang voor baby’s en peuters voor o-4 jaar van start gegaan. Nu is de tijd om te kijken welke pluspunten we nog meer voor onze kinderen kunnen realiseren. Denk bijvoorbeeld aan meer ruimte voor voorzieningen en faciliteiten, zoals een logopedist in de school en/of een fysiotherapeut. Daarnaast staat ook het verduurzamen van de school hoog op de agenda.”

Een kijkje nemen?
U bent altijd welkom voor een rondleiding en we vertellen je graag meer over ons volledige aanbod. Ga dan voor meer informatie en het maken van een afspraak naar onze websites: pcbdeaanwas.nl en sknissewaard.nl. Om de samenwerking met iedereen te vieren is er op donderdag 9 februari een feestelijke opening.

Deel deze pagina: