Live Live

Openbaar toilet winkelcentrum Struytse Hoeck

Gepubliceerd: Woensdag 16 november 2022 13:42

Openbaar toilet winkelcentrum Struytse Hoeck

Gemeente Hellevoetsluis en winkelcentrum Struytse Hoeck werken samen aan de realisatie van het toilet. 

Hellevoetsluis - Op maandag 14 november werd het openbaar toilet op winkelcentrum de Struytse Hoeck officieel in gebruik genomen. Wethouder Aart Jan Spoon (economie), wethouder Peter Schop (stads- en wijkbeheer) en de voorzitter van Winkelcentrum De Struytse Hoeck Michiel van der Kooi waren daarbij aanwezig. Het toilet is gratis te gebruiken. Het reinigt automatisch na elk gebruik.

“Voor veel mensen is het heel normaal om een tijdje te gaan winkelen, maar als je last hebt van een maag-, lever- of darmaandoening is dat niet vanzelfsprekend. Dan moet je toegang hebben tot een toilet. Met deze voorziening maken we het winkelcentrum ook voor hen een stukje aantrekkelijker”, aldus wethouder Peter Schop.

Het winkelcentrum heeft het afgelopen jaar een grote opfrisbeurt ondergaan. Daarmee is het nog aantrekkelijker geworden, ook voor bezoekers buiten Hellevoetsluis. Wethouder Aart-Jan Spoon: “Dit winkelcentrum trekt bezoekers vanuit een groot gebied. We willen graag dat zij een langere tijd op het winkelcentrum kunnen doorbrengen. Een schone, nette toiletvoorziening kan daarbij niet ontbreken.”

Gemeente Hellevoetsluis en winkelcentrum Struytse Hoeck werken samen aan de realisatie van het toilet. De gemeente betaalde de kosten voor aanschaf en plaatsing, het winkelcentrum zorgt voor het onderhoud van het toiletgebouw.

Deel deze pagina: