Live Live

Opening MRI en mammografie SMC

Gepubliceerd: Woensdag 12 februari 2020 16:51

Opening MRI en mammografie SMC

Spijkenisse Medisch Centrum heeft voor MRI- en mammografieonderzoek de allernieuwste technologie in huis gehaald. 

Spijkenisse - Na flink wat verbouwingen en noodoplossingen, zijn dinsdag 11 februari de nieuwe MRI-scanner en mammografie officieel geopend voor gebruik. Deze technische hoogstandjes zijn een aanwinst voor Spijkenisse Medisch Centrum.


Met de nieuwe mammograaf kan nu in Spijkenisse Medisch Centrum, naast de reguliere borstfoto’s, ook de zogenaamde 3D tomosynthese uitgevoerd worden. Er worden dunnere opnamen van de borst gemaakt om zo een bepaald gebied nauwkeuriger te onderzoeken. Met deze nieuwe techniek kunnen borstkanker of andere afwijkingen in de borst in een vroeger stadium ontdekt worden. De ‘curved pedal’ -licht gebogen platen waar de borst tussen gezet wordt- zorgt ervoor dat het onderzoek minder belastend is.

De MRI-scanner is het meest geavanceerde type MRI. Met de aanschaf van deze MRI-scanner is Spijkenisse Medisch Centrum voorzien van de laatste MRI-technieken. Met deze MRI scanner kunnen de kleinste afwijkingen op een juiste manier beoordeeld worden en wordt de patiëntenzorg naar een hoger niveau gebracht.

Deel deze pagina: