Live Live

Opening van de Alzheimer Cafés in september

Gepubliceerd: Maandag 24 augustus 2020 13:57

Opening van de Alzheimer Cafés in september

In het Alzheimer Café kunnen mensen met dementie, hun mantelzorgers en belangstellenden elkaar in een vertrouwde omgeving ontmoeten.

Regio - In september kan het Alzheimer Café in Spijkenisse na maanden gelukkig weer haar deuren openen. De Alzheimer Cafés in Hellevoetsluis en Brielle kunnen pas in oktober met hun programma starten.

Ze willen graag de veiligheid tijdens de caféavonden waarborgen, maar niet de gezelligheid van de bijeenkomsten verliezen. In verband met de Corona-maatregelen kunnen er daarom maar een beperkt aantal bezoekers worden toegelaten. Bovendien vragen zij bezoekers zich van te voren telefonisch of per email aanmelden.

Aanmelden
Wilt u op 15 september de caféavond in Spijkenisse bijwonen, dan kunt u zich aanmelden via het telefoonnummer van SWO: 0181-695255 of via emailadres: r.vliegenthart@swospijkenisse.nl Wilt u de caféavond in Brielle of Hellevoetsluis (vanaf oktober!) bijwonen, dan kunt u zich aanmelden via het secretariaat op telefoonnummer 0181-337467, of via emailadres: voorneputten@alzheimer-nederland.nl

Thema’s
In het Alzheimer Café kunnen mensen met dementie, hun mantelzorgers en belangstellenden elkaar in een vertrouwde omgeving ontmoeten. In ontmoetingsruimte Mei in Spijkenisse is alles voorbereid om op dinsdag 15 september weer een caféavond te houden. Het thema voor deze avond is ‘Jong & Oud’. Dit onderwerp sluit aan bij het thema van Wereld Alzheimer Dag, dat op zaterdag 19 september in onze regio georganiseerd wordt. De informatie daarover wordt binnenkort bekend gemaakt.

Het Alzheimer Café in Hellevoetsluis heeft iets langer nodig om de belangrijke voorbereidingen te treffen. Daar wordt in Hart van Hellevoet op maandag 7 oktober weer een bijeenkomst georganiseerd. Hier zal het onderwerp van gesprek zijn: ‘Tijdens en na Corona’.

Verhuizing
In Brielle moeten eerst nog wat dozen ingepakt worden. Het Alzheimer Café Brielle verhuist naar Het Prinsenhuis, M.H. Trompstraat 137, 3231 XN Brielle. Pas op woensdag 9 oktober kan daar voor het eerst weer een caféavond georganiseerd worden.

Deel deze pagina: