Live Live

Opening van Het Informatiepunt Digitale Overheid

Gepubliceerd: Vrijdag 16 oktober 2020 15:32

Opening van Het Informatiepunt Digitale Overheid

Inwoners kunnen bij het IDO terecht met vragen over de overheid.

Spijkenisse - Veel bibliotheken in Nederland krijgen een Informatiepunt Digitale Overheid (IDO): een plek waar inwoners gratis terecht kunnen met vragen over de overheid. Op 22 oktober zal in aanwezigheid van wethouder Wouter Struijk het IDO in De Boekenberg worden geopend.

Genoeg mensen vinden het soms moeilijk om met alle (digitale)vragen en formulieren van instanties om te gaan of vinden het werken met een computer lastig. In Bibliotheek de Boekenberg opent op 22 oktober een informatiepunt voor dit soort vragen. Wethouder Wouter Struijk zal bij dit openingsmoment aanwezig zijn. Inwoners kunnen vervolgens elke donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur op afspraak bij het IDO in De Boekenberg terecht.

Inwoners kunnen bij het IDO terecht met vragen over de overheid. Denk aan vragen over huurtoeslag, AOW, werk, uitkering, belastingen, rijbewijs, zorg en toeslagen. De bibliotheekmedewerkers helpen zoeken naar de juiste informatie en indien nodig verwijzen ze door naar lokale partners, zoals sociaal raadslieden, welzijnsinstellingen, Humanitas, Stimos, SWO, vak- en ouderenbonden, MEE, Budgetmaatjes, Kwadraad, cliëntenondersteuners van de gemeente en zorgkantoren en het DigiTaalhuis. Inwoners die graag digitaal vaardiger willen worden, kunnen zich bovendien inschrijven voor één van de computercursussen die de bibliotheek organiseert.

De Boekenberg heeft de afgelopen maanden de voorbereidingen voor het IDO getroffen. Van het trainen van de medewerkers tot het inrichten van een fysieke plek. En uiteraard het verbinden met de lokale partners die hierbij van belang zijn.

Een afspraak maken voor het spreekuur kan via 0181-616622 (algemene telefoonnummer van de bibliotheek).

Deel deze pagina: