Live Live

Opleiding werkzoekenden Voorne-Putten Werkt

Gepubliceerd: Vrijdag 20 september 2019 16:02

Opleiding werkzoekenden Voorne-Putten Werkt

Deze opleiding is bedoeld om mensen in de bijstand op een duurzame manier op te leiden en aan het werk te helpen.

Spijkenisse - Werkzoekenden bij werkleerbedrijf Voorne-Putten Werkt kunnen nu binnen 10 weken opgeleid zijn tot metselaar, timmerman of tegelzetter. Na afloop van het traject krijgen ze een BBL leerovereenkomst om verder te leren, of direct een dienstverband bij een leerbedrijf. Deze leerlijn Bouw is bedoeld voor werkzoekenden zonder startkwalificatie. De overgang naar werk wordt soepeler door het volgen van deze leerlijn en de kans op blijvend werk wordt groter.

Kansen voor iedereen

De leerlijn Bouw is geschikt voor alle werkzoekenden zonder startkwalificatie. Zij doen aantoonbare praktijkervaring op en behalen hiermee het certificaat praktijkleren. Na afloop van het intensieve traject krijgen ze een BBL leerovereenkomst om verder te leren, of direct een dienstverband bij een leerbedrijf. Werkzoekenden die wel een startkwalificatie hebben en interesse hebben om in de bouw aan de slag te gaan, kunnen zich ook aanmelden voor dit traject. Omdat het Albeda College nauw betrokken is bij deze leerlijn, kan die op maat gemaakt worden en is het mogelijk op meerdere niveaus in te stromen. Dat biedt kansen voor iedereen.

Wethouder Igor Bal: “Deze opleiding is een goed voorbeeld van de aanpak van Voorne-Putten Werkt om mensen in de bijstand op een duurzame manier op te leiden en aan het werk te helpen. Het is daarbij goed dat we het aantal werkzoekenden aan een baan kunnen helpen en ondernemers goed personeel kunnen bieden.”

Pilot Praktijkleren

De leerlijn Bouw is onderdeel van de pilot Praktijkleren die Voorne-Putten Werkt samen met Stroomopwaarts en de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) in de regio Rijnmond uitvoert. Het doel van de pilot is om voor mensen zonder startkwalificatie, de overgang naar werk te versoepelen en de kans op blijvend werk te vergroten. Ondernemers die interesse hebben om partner te worden in de pilot Praktijkleren, kunnen contact opnemen met Celeste Kamp, projectleider Voorne-Putten Werkt, e-mail c.kamp@nissewaard.nl.

Samenwerkingspartners zijn: wethouder Sjoerd Kuiper (Maassluis), Directeur Frank Knotter (Rijnmond Bouw), Patrick van Uitert (Directeur Voorne-Putten Werkt), Desiree Curfs (Stroom Opwaarts) en opleidingspartner Albeda College.

Deel deze pagina: