Live Live

Opnieuw Oekraïense vluchtelingen op De Krabbeplaat

Dinsdag 21 november 2023 14:12

Opnieuw Oekraïense vluchtelingen op De Krabbeplaat

Brielle - Op Camping de Krabbeplaat komen nog meer Oekraïense vluchtelingen te wonen, dit keer in stacaravans. 

Camping De Krabbeplaat in Brielle opent opnieuw haar deuren voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Afgelopen zomer stopte de opvang op deze locatie, maar er is een tekort aan opvangplekken. Op woensdag 15 november arriveerden de eerste veertien personen. In totaal komen er ongeveer 68 Oekraïners op De Krabbeplaat. Zij verblijven daar in stacaravans.

In de gemeente Voorne aan Zee zijn verschillende opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen. Eind van deze maand komt het totaal aantal Oekraïners dat wordt opgevangen in onze gemeente op ongeveer 450 personen.

De meeste van hen, zo’n 250 personen, verblijven op recreatiepark Poort van Zeeland in Hellevoetsluis. Momenteel wonen 60 Oekraïense ontheemden in Brielle, in flexwoningen. In Oostvoorne is een accommodatie met 26 personen, en in Rockanje met 20 personen. Locatiemanagers zorgen dat de opvang in goede banen wordt geleid en dat de vluchtelingen de benodigde hulp krijgen. Naast de georganiseerde opvang, zijn er ook nog mensen die Oekraïense ontheemden thuis opvangen. Dit gaat om 25 personen.

Wethouder Aart Jan Spoon: “Het aantal Oekraïners dat opvang nodig heeft, blijft hoog. Er blijven nieuwe mensen bij komen. Als dan vanuit de regio de vraag komt of wij kunnen helpen, kijken we of dat mogelijk is. En dat was ook nu weer het geval, dankzij De Krabbeplaat. Ik ben blij dat we ook deze groep Oekraïense vluchtelingen een goede en veilige plek kunnen bieden om te verblijven.”

Deel deze pagina: