Live Live

Oproep om bedrijfs-AED buiten te hangen

Gepubliceerd: Zaterdag 26 oktober 2019 09:17

Oproep om bedrijfs-AED buiten te hangen

Het college onthulde samen met initiatiefnemers Marjan Peelen en Joop Reichardt de AED aan de achterkant van het gemeentehuis.

Hellevoetsluis - Op dinsdag 22 oktober onthulde het college van burgemeester & wethouders de AED aan de buitenkant van het gemeentehuis. Door de AED buiten te hangen is hij dag en nacht bereikbaar voor burgerhulpverleners. De gemeente hoopt dat andere organisaties en bedrijven dit voorbeeld volgen want een AED kan letterlijk het verschil betekenen tussen leven en dood.

Per jaar krijgen 1 op de 1000 inwoners in Nederland een hartstilstand. De kans om een hartstilstand te overleven, is groter als een slachtoffer binnen 6 minuten wordt gereanimeerd. AED’s zijn een belangrijk hulpmiddel bij reanimaties. Een AED die in buurt hangt, helpt om snel hulp te kunnen verlenen. Een AED aan de buitenkant van het gemeentehuis is één van de stappen om ervoor te zorgen dat in Hellevoetsluis meer AED’s snel bereikbaar zijn.

Een ander goed voorbeeld zijn de Buurt-AED acties. De Hartstichting roept buurtbewoners op om samen hun buurt veiliger te maken, door samen een AED aan te schaffen en die te registeren bij het reanimatieoproepsysteem van HartslagNu. Via het platform BuurtAED.nl kunnen inwoners en organisaties een actie starten om samen met bijvoorbeeld de buurt, wijk, school een Buurt-AED te kopen.

Deel deze pagina: