Live Live

Optreden GV Brinio bij Careyn de Plantage

Dinsdag 09 januari 2024 12:33

Optreden GV Brinio bij Careyn de Plantage

Brielle - De bewoners van Careyn de plantage hebben echt volop genoten van het optreden, net als de leden van Brinio. 

Eind december kregen de mensen in de plantage bezoek van gymnastiekvereniging Brinio Brielle. Zij gaven hier een optreden helemaal in kerstsfeer voor de bewoners. Matten, een trampoline, geluidsinstallatie en zelfs evenwichtsbalken kwamen de grote hal binnen. Nadat alles opgebouwd was, was het tijd voor de bewoners en vrijwilligers om plaats te nemen in zaal en vol enthousiasme te wachten tot het schouwspel mocht beginnen.

Vanuit de vereniging deden er in totaal 36 kinderen mee uit verschillende afdelingen. Zo waren de meisjes van de klassiek balletgroep, de turngroep en de jazzdance groep van de partij. Toen zij allen aanwezig waren en zich hadden gekleed in de meest feestelijke outfits, kon het optreden beginnen. De titel van het optreden luidde: ‘Het verhaal van de Grinch’. Dit verhaal werd door een vertelster vertelt.

Tussendoor werd het verhaal onderbroken voor een optreden door een van de groepen die het verhaal ondersteunde. Zo openden de meisjes van de klassiek balletgroep met hun dans op ‘ jingle bells rock’. Met hun prachtige kerstpakjes compleet met tutu stalen zij meteen de harten van de toeschouwers. Na het volgende stuk verhaal dansten de meiden van de jazzdance-groep een dans op ‘hit the road jack’. Wat een swingende groep was dat! Na weer een stukje verhaal mochten de meisjes van de turngroep hun turnkunsten gecombineerd met choreografie laten zien. Als kleine mini-Grinches sprongen, dansten en turnden ze op de muziek. Daarna traden de meisjes van de klassiek balletgroep nog een prachtige dans op een stuk uit de notenkraker.

Vervolgens was het opnieuw de beurt aan de meisjes van de turnafdeling. Op het nummer ‘run Rudolph run’ maakte ze overslagen over grote blokken, sprongen salto’s en maakte handstanden op de balken. Als klapper eindigden de dames van de jazzdance met een super-energieke dans op ‘all I want for Christmas is you’. En deze hadden de meiden samen met hun trainster in nog geen uur in elkaar gezet! Maar als ware professionals lieten zij deze met grote glimlach, met kerstmuts op, aan de mensen zien.

Achteraf waren de mensen louter positief. De bewoners van de plantage hadden genoten van het optreden en sommige mensen aanschouwden alles met zo veel plezier dat zij bijna ontroerd raakte.

Ook de kinderen en leiding van G.V. Brinio sloten de middag af met een waanzinnig positief gevoel. De leiding sprak al over een mogelijk optreden op de planning voor volgend jaar. Zo zei de leiding: ‘Dit is waarom wij een vereniging zijn. Om te genieten van het sporten maar ook om plezier te brengen naar anderen.

Deel deze pagina: