Live Live

Orgelconcerten

Gepubliceerd: Woensdag 29 juli 2020 13:56

Orgelconcerten

Op de luisterplaats, het plein voor het Merula-Weeshuis, met een prachtig uitzicht op de toren staan stoelen opgesteld.

Brielle - Op maandag 3 augustus a.s., aanvang 20.15 uur zal in de Catharijnekerk te Brielle het wekelijkse zomerorgelconcert worden gegeven door Sander van den Houten. Op het programma staat muziek van Bach, Bunk, Martin en Vierne.

De toegang bedraagt 8 euro, met vriendenpas 7 euro, inclusief koffie of thee na afloop van het concert. Kinderen tot 12 jaar gratis toegang. Voorafgaand aan het concert zal om 19.00 uur de beiaard in de Brielse toren worden bespeeld door Frans Haagen met muziek van Bach en D'Hollander. De toegang is gratis; wel wordt er een gift gevraagd. Op de luisterplaats, het plein voor het Merula-Weeshuis, met een prachtig uitzicht op de toren staan stoelen opgesteld; koffie en thee is gratis, bovendien is het spel van de beiaardier te volgen op videoscherm.

Op zaterdag 1 augustus, aanvang 16.00 uur zal eveneens in de Catharijnekerk te Brielle het twee-wekelijkse inloop orgelconcert worden gegeven door Leo Hans Koornneef, met muziek van Bach, Mozart, Vierne, Dupré en Franck. De toegang is gratis, wel wordt er een gift gevraagd. De Catharijnekerk, waar twee exposities te bezichtigen zijn, is geopend maandag tot en met zaterdag 10.30 uur tot 16.30 uur en op zondag van 12.00 uur tot 16.00 uur. Uitgebreide programmaboekjes met informatie over orgel en beiaard zijn weer samengesteld door de Culturele Commissie Sint-Catharijne, Brielle. Meer info: www.catharijnekerk.nl

Deel deze pagina: