Live Live

Oude begraafplaats Maria Rust genomineerd

Gepubliceerd: Dinsdag 22 januari 2019 15:09

Oude begraafplaats Maria Rust genomineerd

De website van de Oude Begraafplaats Maria Rust in Rockanje is genomineerd voor de Geschiedenis Online Prijs. 

Rockanje - Elke twee jaar wordt de Geschiedenis Online Prijs uitgereikt door de Koninklijke Bibliotheek (KB) in Den Haag en het bedrijf DE REE-archiefsystemen. Hun doel is het gebruik van internet voor het onderzoek van de vaderlandse geschiedenis te stimuleren. Deze prijs is bedoeld voor mooie websites, leerzame apps, fraaie facebookpagina’s etc. en bestaat sinds 2006.

In totaal zijn er 96 kandidaten voor de prijs: stichtingen, archieven en historische verenigingen, uit heel Nederland. Het gaat om websites en apps op het terrein van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, van de auto, van kastelen, het landschap van stad en dorp, en nog veel meer.

Er doet maar één begraafplaats mee, en dat is Maria Rust, de oude begraafplaats aan de Zeeweg in Rockanje. De website van de werkgroep Maria Rust (onderdeel van de Historische Vereniging Westelijk Voorne) is net vernieuwd en herbergt een schat aan informatie over de ruim 4.000 mensen die ooit op deze begraafplaats zijn begraven. Talloze foto’s, rouwkaarten, krantenberichten en andere documenten brengen zo de geschiedenis van het dorp tot leven.

Uw stem telt…

Vanzelfsprekend zou de werkgroep Maria Rust graag in de prijzen vallen – vooral om aandacht te vragen voor het voortbestaan van deze historische plek. En u kunt daarbij helpen door vandaag nog uw stem uit te brengen op Maria Rust. Dat kan het eenvoudigst via de website van de begraafplaats: www.mariarust.nl. Op de openingspagina staat een rode button die u aanklikt om te stemmen.

Juryprijs en publieksprijs


Een professionele vakjury, met journaliste en historica Daniela Hooghiemstra als voorzitter, bepaalt wie de juryprijs wint. De winnaar ontvangt een bronzen beeldje van beeldend kunstenaar Gonneke van Echten. Daarnaast is er een publieksprijs. De organisatie van de website die de meeste stemmen krijgt van het publiek, gaat naar huis met een bedrag van 1.250,- euro. De winnaars van de tweede en derde prijs ontvangen resp. 750,- en 500,- euro. Uitslag op 7 februari a.s. Meer informatie op:www.geschiedenisonlineprijs.nl.

Deel deze pagina: