Live Live

Oudste inwoner van Brielle 104 jaar

Gepubliceerd: Maandag 15 juni 2020 10:38

Oudste inwoner van Brielle 104 jaar

Mevrouw Van de Merwe-Monster vierde afgelopen weekend haar 104e verjaardag. 

Brielle - Zaterdag vierde mevrouw Van de Merwe-Monster haar 104e verjaardag. Daarmee is ze de oudste inwoonster van Brielle en ook van Voorne. Burgemeester Gregor Rensen bracht haar zaterdagmiddag een felicitatiebezoek, vergezeld door de directeur-bestuurder van de Catharina Stichting, Hans Biezemans. Voor burgemeester Rensen was het de vijfde keer op rij dat hij bij haar een kopje koffie met gebak ging nuttigen.

Mevrouw Van de Merwe kwam 13 jaar geleden vanuit Dordrecht in het Catharina Gasthuis in Brielle wonen. Hoewel Dordrecht altijd haar stad zal blijven, vertelde ze de burgemeester bij haar 100e verjaardag dat ze zich ook in Brielle heel goed thuis voelt. Haar gezondheid is nog redelijk goed, al is haar gezichtsvermogen en gehoor wel achteruit gegaan.

Niets doen is nog niet aan de orde. Ze maakt in haar rolstoel nog dagelijks rondjes in het gasthuis en ’s morgens traint ze nog met gewichtjes en op een speciale fiets. Op de tafels in het restaurant van het gasthuis is een foto van haar geplakt, gemaakt tijdens de laatste kerst, waarop ze met een heerlijk glas wijn te zien is.

Helaas konden er door het coronavirus de laatste maanden bijna geen bezoekers in het gasthuis toegelaten worden. Dat is mevrouw Van de Merwe en haar familie zwaar gevallen. Ook haar dochter en kleinkinderen uit Australië kunnen helaas momenteel niet naar Nederland komen om haar geluk te wensen. Maar op deze dag werd er in het gasthuis toch een bescheiden feestje voor mevrouw Van de Merwe gevierd.

Deel deze pagina: