Live Live

Overdracht honderden huurwoningen Vestia

Vrijdag 01 juli 2022 18:06

Overdracht honderden huurwoningen Vestia

De bewoners behouden hun huurovereenkomst en daarmee ook hun rechten en plichten als huurder.

Regio - Op 1 juli 2022 zijn Maasdelta Groep, Ressort Wonen en Woonstichting De Zes Kernen verhuurder geworden van in totaal ruim 750 woningen in Brielle, Vierpolders en Zwartewaal. De bestuurders van de drie woningcorporaties hebben hun handtekening onder de overeenkomst gezet.

De overname van de woningen van Vestia is hiermee definitief. Wethouder André Schoon van de gemeente Brielle feliciteerde alle partijen met dit bijzondere moment: “Ik ben heel blij dat door de overname de sociale woningvoorraad voor inwoners van Brielle en Voorne aan Zee behouden blijft!”

Maasdelta Groep neemt 413 woningen over in Brielle, Ressort Wonen 295 woningen in Brielle/Vierpolders en De Zes Kernen 53 woningen in Zwartewaal. Zij willen hiermee bijdragen aan de beschikbaarheid van sociale huurwoningen in deze gemeente.

Er is een enorme vraag naar betaalbare woningen. Maasdelta Groep, Ressort Wonen en De Zes Kernen nemen naast het vastgoed een deel van Vestia’s leningen over voor de waarde van het vastgoed. Dit verbetert de balanspositie van Vestia. Vestia onderzoekt de verkoop van haar overige woningen in Brielle.

De woningcorporaties heten de nieuwe huurders van harte welkom. Zij informeren de huurders ieder over hun dienstverlening. De overname is zorgvuldig voorbereid om deze zo goed mogelijk te laten verlopen.

Deel deze pagina: