Live Live

Overeenkomst getekend met stichting Bernissebad

Zaterdag 26 februari 2022 14:08

Overeenkomst getekend met stichting Bernissebad

Het doel van de nieuwe bruikleenovereenkomst is de toekomst van het Bernissebad langdurig veilig te stellen.

Nissewaard - Wethouder Martijn Hamerslag ondertekende vrijdag 25 februari samen met voorzitter Leendert van Geest en de bestuursleden Laura Werring en Janet van Bodegom van de stichting Bernissebad in het stadhuis de nieuwe exploitatie- en bruikleenovereenkomst van het Bernissebad in Heenvliet.

Samenwerking

De toenmalige gemeente Bernisse heeft in 2007 het beheer en exploitatie van het buitenzwembad overgedragen aan de Stichting Bernissebad. De samenwerking tussen gemeente Nissewaard en de nieuwe Stichting Bernissebad is waar mogelijk opnieuw vormgegeven. Daarbij is met elkaar onder andere gekeken naar de inzet en samenwerking. Wethouder Hamerslag bedankte bij de ondertekening ook het voormalige stichtingsbestuur dat meer dan 10 jaar verantwoordelijk is geweest voor het beheer en de exploitatie van het bad.

Vrijwilligers

Het Bernissebad is een van de twee buitenbaden in Nissewaard die volledig door vrijwilligers worden beheerd en gerund. Wethouder Hamerslag: “Op een stichting zoals die van het Bernissebad kan een gemeente alleen maar trots zijn. De vele vrijwilligers die bij het bad betrokken zijn en het stichtingsbestuur verdienen een groot compliment. Zij zorgen ervoor dat dit bad voorziet in de behoefte van inwoners aan een mooie buitenaccommodatie waar zij in de zomermaanden met veel plezier kunnen recreëren.”

Doel

Het doel van de nieuwe bruikleenovereenkomst is de toekomst van het Bernissebad langdurig veilig te stellen. Daarmee kan het bad zijn rol als belangrijk sociaal maatschappelijke voorziening voor de inwoners van gemeente Nissewaard voor de komende jaren weer vervullen.

Deel deze pagina: