Live Live

Overeenkomst met Meld Misdaad Anoniem

Gepubliceerd: Maandag 16 april 2018 15:40

Overeenkomst met Meld Misdaad Anoniem

Inwoners kunnen vermoedens van criminaliteit anoniem melden via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl

Nissewaard - De gemeente Nissewaard heeft een overeenkomst gesloten met NL Confidential/Meld Misdaad Anoniem om informatie te delen waarmee ondermijnende criminaliteit beter aangepakt kan worden. Hiermee ontvangt de gemeente ook meldingen van Meld Misdaad Anoniem.

Bij ondermijnende criminaliteit dringt de onderwereld, vaak moeilijk zichtbaar, in de gewone samenleving binnen. In de strijd daartegen gaat Meld Misdaad Anoniem nu relevante informatie met de gemeente Nissewaard delen. Hierdoor wordt de informatiepositie van de gemeente versterkt en is de gemeente beter in staat om verbanden te leggen tussen de anonieme meldingen en de eigen beschikbare informatie.

Een belangrijk deel van de meerwaarde zit in het combineren van de betreffende informatie met andere gegevensbronnen, zoals verstrekte uitkeringen of vergunningaanvragen, zodat netwerken en patronen van criminele activiteiten in beeld kunnen worden gebracht. Vervolgens kan afstemming met de strafrechtelijke lijn van politie en OM en de inzet van overige partijen zoals woningcorporaties plaatsvinden om te komen tot een effectieve integrale aanpak.

Inwoners kunnen vermoedens van criminaliteit anoniem melden via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl. De anonimiteit van de melder blijft te allen tijde gegarandeerd.

Vanzelfsprekend blijft ook de politie (0900-8844) en de gemeente (14 0181) zelf ook bereikbaar voor inwoners wanneer zij zich zorgen maken over de veiligheid in de gemeente.

Deel deze pagina: