Live Live

Overwinning voor Senna van Soelen

Gepubliceerd: Woensdag 08 juli 2020 18:00

Overwinning voor Senna van Soelen

De veertienjarige rijder uit Rockanje won de finale nadat hij de tweede heat ook al op zijn naam had geschreven.

SPA – Bescheiden sprak Senna van Soelen zaterdagmiddag over zijn overwinning op het circuit van Spa tijdens de eerste ronde van de GK4 Kart Series. Zijn prestatie was er niettemin één van formaat, want hij had de dagzege gepakt in de zeer sterk bezette IAME X30 Junioren-klasse. De veertienjarige rijder uit Rockanje won de finale nadat hij de tweede heat ook al op zijn naam had geschreven. Wat je noemt het perfecte begin van het door corona uitgestelde seizoen.

Dat hij op het circuit in de Ardennen zo sterk voor de dag was gekomen, was geen echte verrassing geweest voor Senna. Tijdens de trainingen was de getalenteerde rijder van WJS Racing al snel geweest. “Daardoor dacht ik dat een podiumplaats wel mogelijk moest zijn”, zei hij met een bescheiden glimlach. “Maar dat ik dan zelfs win, is toch wel een verrassing.”

Hoewel het GK4-kampioenschap door corona nu pas van start is gegaan, hoefde Senna niet meer te wennen aan het rijden van een wedstrijd na een lange onderbreking. Voor hem was het inmiddels al zijn vierde raceweekend. En hij had inmiddels al dubbel en dwars bewezen dat hij snel is, ondanks de corona-periode. Hij was sinds mei namelijk al tweede en derde geweest bij clubraces op het circuit van Strijen en was hij derde geworden bij een clubrace op het circuit van Venray.

Deel deze pagina: