Live Live

Parkeergarages tijdelijk op zondag nog langer open

Gepubliceerd: Donderdag 08 oktober 2020 14:33

Parkeergarages tijdelijk op zondag nog langer open

Uitbreiding van de parkeertijd op zondag is één van de maatregelen die de gemeente neemt om de spreiding van het winkelen te stimuleren.

Spijkenisse - Het is het college van B&W van Nissewaard heeft besloten dat de parkeergarages in Spijkenisse vanaf 4 oktober tijdelijk tot 1 januari op zondag langer open zijn. Bezoekers kunnen hun voertuigen dan op zondag van 9.00 – 18.00 uur gratis parkeren. Deze maatregel hangt samen met de verruimde openingstijden van de supermarkten in het centrum van Spijkenisse.

Spreiding van drukte

Eén van de maatregelen van het kabinet, om het aantal oplopende corona besmettingen tegen te gaan, is om venstertijden in te stellen voor ouderen en kwetsbaren bij supermarkten. De supermarkten hebben daarom om uitbreiding van de winkeltijden op zondag gevraagd. Het is voor wethouder Martijn Hamerslag van parkeren dan ook een logisch besluit. “Nu de supermarkten op zondag langer open zijn, is het logisch dat wij tegemoet komen aan hun verzoek ook de gratis parkeertijd daarop aan te passen. Door de bezoekers over de zondag te spreiden, voorkomen we dat er te grote drukte in het centrum ontstaat. En gezien de oplopende besmettingscijfers willen we er alles aan doen, verdere verspreiding van het virus te voorkomen.”

Eén van de maatregelen

Uitbreiding van de parkeertijd op zondag is één van de maatregelen die de gemeente neemt om de spreiding van het winkelen te stimuleren. Eerder besloot het college om tijdelijk de parkeergarages in Spijkenisse gratis te maken op de zondag en koopavonden. Tot slot is er voor het centrum van Spijkenisse in de stadhuispassage een druktemeter geplaatst. Daarmee kunnen bezoekers op de website shoppeninspijkenisse.nl zien hoe druk het in het centrum is.

Deel deze pagina: