Live Live

Partners werken samen aan lokale onderwijsdoelen

Zaterdag 12 maart 2022 19:14

Partners werken samen aan lokale onderwijsdoelen

In 2021 zijn er door de betrokkenen samenwerkingsafspraken gemaakt voor de voor- en vroegschoolse educatie (VVE). 

Nissewaard - De gemeente Nissewaard, schoolbesturen, kinderopvangorganisaties en zorgpartners hebben in het afgelopen jaar gezamenlijke afspraken gemaakt over de koers die zij voor het lokale onderwijs met elkaar gaan volgen. Op 9 maart werden daar door de vertegenwoordigers van de genoemde partijen de stukken symbolisch voor getekend.

Visie en ambitie

In 2021 is er door de betrokkenen hard gewerkt om voor de voor- en vroegschoolse educatie (VVE) tot een kwalitatief en passend beleid te komen. Daarover zijn samenwerkingsafspraken gemaakt. Tevens is er een kader voor de Lokaal Educatieve Agenda (LEA) opgesteld. De afspraken komen voort uit een gezamenlijke visie en ambitie. Op grond daarvan hebben partners uit het onderwijs, de zorg, kinderopvang, passend onderwijs en de gemeente Nissewaard samenwerkingsafspraken gemaakt die nauw verbonden zijn met het nieuwe gemeentelijk onderwijskansenbeleid.

Onderwijsachterstand

Er wordt samengewerkt op drie niveaus. Zo worden voorzieningen opgezet die de juiste voorwaarden scheppen om alle kinderen zich breed en optimaal te laten ontwikkelen. Daarnaast investeren de partners in voorzieningen zoals VVE, specifiek bedoeld voor kinderen met (een risico op) onderwijsachterstand. Tot slot willen de partners een betere afstemming en samenwerking creƫren, zoals in het programma Kinderogen, rond kinderen die zorg nodig hebben.

Vaste partners

Met de schoolbesturen is afgesproken dat kinderopvang en voortgezet onderwijs vaste partners zijn van de lokale educatieve agenda en dat de werkgroep Voorkomen en Verminderen Onderwijsachterstanden een blijvertje is.

Foto-Ok.nl

Deel deze pagina: