Live Live

Persleidingbreuk Moordijkseweg tussen Rockanje en Oostvoorne

Zaterdag 21 oktober 2023 17:27

Persleidingbreuk Moordijkseweg tussen Rockanje en Oostvoorne

Om alles in goede banen te leiden, is de calamiteitenorganisatie van het waterschap sinds vrijdag opgeschaald naar fase 1.

Rockanje/Oostvoorne - In de polder tussen Rockanje en Oostvoorne wordt sinds vrijdag bij de kruising Moordijkseweg / Westvoorneweg (N496) door medewerkers van waterschap Hollandse Delta en een aannemer een persleiding voor rioolwater gerepareerd.

Er zijn tijdelijke damwanden geplaatst zodat tot vier meter diep kan worden gegraven en gewerkt aan de reparatie van de leidingbreuk. Er staat een kraan voor het grondwerk, een werkkeet, er staan pompen en er rijden tractoren.


Verkeersmaatregelen
Tankwagens voeren rioolwater en slootwater af naar de rioolwaterzuivering in Oostvoorne. Voor de verkeersveiligheid zijn daarom ter plaatse enkele polderwegen afgesloten, bijvoorbeeld de Moordijkseweg. Verkeer wordt omgeleid. Er is een snelheidsbeperking voor het verkeer op de Westvoorneweg (N496). Ook bij de Gentianenlaan / Polderslaan in Oostvoorne zijn verkeersmaatregelen voor de verkeersveiligheid wegens tankwagens.

Vissen
De sloten in de omgeving zijn afgedamd om watervervuiling te voorkomen. Voor verbetering van de waterkwaliteit wordt slootwater ververst en met pompen belucht. Eventuele dode vissen kunnen worden gemeld via de website van het waterschap.

Foto: WSHD

Deel deze pagina: