Live Live

Petitie Calandbrug bijna 2500 keer getekend

Maandag 15 augustus 2022 21:50

Petitie Calandbrug bijna 2500 keer getekend

De inwoners vinden dat er geen draagvlak is waarom de storing aan de Calandbrug zolang moet duren. 

Rozenburg - De Calandbrug is sinds 10 mei 2022 in storing en zorgt ervoor dat het verkeer geen gebruik kan maken van deze brug. ProRail liet eerder in een reactie weten dat de werkzaamheden tot zeker eind 2022 zullen gaan duren en daarom zijn inwoners een petitie gestart.

De bezorgde inwoners zeggen voor school, werk en recreatie afhankelijk te zijn van deze verbinding en zien graag dat de gemeente en ProRail maatregelen nemen tegen de lange afsluiting van de brug. De initiatiefnemers van de petitie vertellen dat zij de genoemde periode van de verwachte storing van de brug buiten alle acceptabele proporties ligt.

De inwoners vinden dat er geen draagvlak is waarom de storing zolang moet duren en dat de geboden compensatieregeling van vergoeding van openbaar vervoer voor veel mensen niet acceptabel is. Daarnaast vinden de initiatiefnemers dat ook automobilisten gecompenseerd moeten worden voor extra te rijden kilometers door de afsluiting van de voormalige oprit 14 naar de 15.

Het verzoek in de petitie is dat de gemeente Rotterdam meer druk moet zetten op ProRail om de reparatie aan de brug te versnellen en met acceptabele oplossingen te komen voor inwoners. Een voorbeeld hiervan is volgens de makers van de petitie het serieus werk maken van een oeververbinding voor scooters, brommers, fietsers en wandelaars middels pontons met bijbehorende 'gangway' en het laten varen van de in de haven van hoek van Holland werkloos liggende Fastferry 'De nieuwe Prins'.

De petitie is al bijna 2500 keer getekend door inwoners uit de gemeente en uit de directe omgeving en kan getekend worden via www.calandbrug.petities.nl

Deel deze pagina: