Live Live

PloggingNu-team rent mee met klimaatrun

Dinsdag 11 oktober 2022 13:00

PloggingNu-team rent mee met klimaatrun

Het team kan de aanmoedigingen bij start en finish goed gebruiken!

Nissewaard - PloggingNu verschijnt met een team aan de start tijdens het hardloopevent 'Running Out Of Time' op woensdag 12 oktober. Daarmee maken de ploggers een belangrijk statement voor klimaatactie richting de wereldleiders op de klimaatconferentie COP27.

Van Spijkenisse naar Schiedam
Running Out Of Time is een internationaal hardloopevenement van in totaal 7.767 km. De route loopt van Glasgow naar Sharm El Sheik Egypte, waar in november de klimaatconferentie plaatsvindt. Duizenden deelnemers lopen mee. De estafette gaat dwars door 18 landen, waaronder Nederland. Er is een traject van 11 kilometer uitgestippeld van Spijkenisse naar Schiedam.

Begeleid door avonturier James Levelle (UK)
Award-winning filmmaker, avonturier en runner James Levelle uit de UK begeleidt de run. James maakte documentaires voor Discovery en National Geographic, altijd in het licht van klimaat en wereldproblematiek. Hij draagt een baton bij zich – een soort estafettestok - met een verklaring voor klimaatactie. Deze wordt doorgegeven van plaats naar plaats.

Join the movement!
De hardlopers verzamelen rond 16.15 uur bij het bruggetje over de Vierambachtboezem in het Vogelenzangpark. Vanaf daar vertrekken ze om 16.30 richting Vijfsluizen, waar ze rond 17.50 uur arriveren. Het team kan de aanmoedigingen bij start en finish goed gebruiken.

Running Out Of Time
Datum: woensdag 12 oktober 2022
Start + locatie: 16.15 uur verzamelen (Vogelenzangpark, Spijkenisse), vertrek 16.30 uur
Einde + locatie: rond 17.50 uur (Vijfsluizen, Schiedam)
Duur run: ca. 1.30 uur

Foto: Qphoto

Deel deze pagina: