Live Live

Pluim van de Arbeid voor de Kledingbank

Gepubliceerd: Zondag 05 mei 2019 20:46

Pluim van de Arbeid voor de Kledingbank

De pluim wordt altijd uitgereikt aan een instelling die zich vanuit een sociaal oogpunt belangeloos inzet om wat extra te doen voor de medemens.

Spijkenisse - Afgelopen vrijdag 3 mei reikte de PvdA fractie Hellevoetsluis weer een Pluim van de Arbeid uit, deze keer aan de Kledingbank Zuid-Hollandse Eilanden.

Al enkele jaren doen de gekozen raadsleden van de PvdA fractie Hellevoetsluis een vrijwillige donatie ten behoeve van de Pluim van de Arbeid. Periodiek wordt deze Pluim uitgereikt aan een instelling die zich vanuit een sociaal oogpunt en belangeloos inzet om wat extra te doen voor de medemens. Deze keer viel de beurt aan de Kledingbank.

De Kledingbank Zuid Hollandse Eilanden stelt zich primair ten doel om vanuit hun christelijke en humane overtuiging de medemens te helpen die van een minimum inkomen moeten rondkomen en deze mensen te voorzien van gratis kleding en schoeisel; op onze eilanden zijn er 16.000 huishoudens die onder armoedegrens leven. Maar behalve de ‘materiele’ uitkomst dat deze mensen degelijk gekleed gaan, heeft dit ook het sociale aspect dat veel van deze mensen makkelijker uit hun isolement komen. Doordat zij na een bezoek aan de Kledingbank weer het ‘heertje’ of het ‘dametje’ zijn, maar ook doordat zij altijd welkom zijn voor een praatje en een kopje koffie. Door hun flexibele inzet wordt iedereen die het echt nodig heeft ook echt geholpen. En denk niet dat de weggegeven kleding er ‘goedkoop’ uitziet: nee, het is echt kleding waar je mee voor de dag kunt komen. Ook heeft de Kledingbank vorig jaar Het Speelgoedhuis in het leven geroepen, waar kinderen van klanten van de Kledingbank gratis speelgoed kunnen krijgen, maar anderen kunnen hier ook heel goedkoop speelgoed kopen, ten bate van de Kledingbank.

Kortom, Walter Hendriks doet met zijn team van 30 vrijwilligers in Hellevoetsluis iets dat in ons rijke land misschien niet nodig zou moeten zijn, maar blijkbaar wel nodig is. Het was voor de PvdA fractie in Hellevoetsluis da ook niet moeilijk om de Pluim deze keer aan deze Kledingbank toe te wijzen.

De Pluim van de Arbeid bestaat altijd uit een klein toepasselijk cultureel presentje en een geldelijke donatie. Deze keer bestond het cultureel presentje uit een gedicht van onze lokale dichteres en PvdA-partijgenote Lydia van Staveren.

Deel deze pagina: