Live Live

Pluim van de Arbeid voor Ideeën Fabriek Nissewaard

Gepubliceerd: Zondag 12 maart 2023 20:29

Pluim van de Arbeid voor Ideeën Fabriek Nissewaard

De Pluim van de Arbeid wordt al enkele jaren uitgereikt aan vrijwilligersorganisaties in Nissewaard. 

Nissewaard - De Ideeën Fabriek is een initiatief van de broers Verweel die een droom tot werkelijkheid willen maken. Ze gaan een industrieel museum maken, waar je de industrie van vroeger kan voelen, ruiken en proeven.

Het zal ook een nieuwe kijk geven op de toekomst van de industrie in het gebied waar we wonen en waar ook zoveel mensen in werken. Het krijgt zijn plaats in het oude gemeentehuis aan het koningin Julianaplein in Spijkenisse. Vrijwilligers zullen het museum gaan runnen.

Dat vindt de PvdA een goed initiatief en steunt dit dan ook met een Pluim van de arbeid. De Pluim is afgelopen zaterdag uitgereikt in de Boekenberg. Daar had de stichting hun eerste event van twee dagen. Waar ze de inwoners meenamen vanuit het verleden naar de toekomst van de industrie.

De Pluim van de Arbeid wordt al enkele jaren uitgereikt aan vrijwilligersorganisaties in Nissewaard doordat raadsleden een deel van hun vergoeding hiervoor beschikbaar stellen. Ook leden van de PvdA dragen bij aan de Pluim. Organisaties kunnen worden voordragen via pvda@nissewaard.nl.

Deel deze pagina: