Live Live

Pluim van de Arbeid voor Opruimers Hellevoet

Gepubliceerd: Vrijdag 19 februari 2021 13:59

Pluim van de Arbeid voor Opruimers Hellevoet

Op de facebookpagina Opruimers Hellevoet kunt u meer lezen over deze actieve groep mensen.

Hellevoetsluis - “Samenwerken. Iedere schakel in een organisatie is essentieel. Door samenwerking bereiken we het gezamenlijke doel.” Dit is de tekst die kunstenaar Ger van Tankeren meegaf aan het beeldje van twee ingeslagen handen.

Samen met een bescheiden financiële donatie werd dit beeldje donderdag tijdens een kleine coronaveilige ceremonie overgedragen aan Hans Vrijenhoek, de initiator van Opruimers Hellevoet, en een groep opruimers die weer stonden te trappelen om hun afvalzakken te vullen, deze keer langs de Nelson Mandelalaan.

Medio 2020 werd dit initiatief geboren, en inmiddels doen er ruim honderd vrijwillige opruimers mee aan het doorlopend opschonen van Hellevoetsluis. Daarmee lag het voor de hand om dit jaar de Pluim van de Arbeid aan hen toe te kennen. Schoonmaken van onze stad is het hoofddoel van deze groep mensen, maar, zoals Hans Vrijenhoek ook zegt: “Het gaat ook om verbinden van mensen en het gezellig samenzijn bij Opruimers Hellevoet, maar ook het betrekken van veel alleenstaande mensen, en de katalysator zijn voor allerlei andere initiatieven.”.

De Pluim van de Arbeid wordt jaarlijks door de raadsfractie van de PvdA Hellevoetsluis uitgereikt aan een instelling of groep mensen die zich belangeloos inzet voor de gemeenschap, onder meer om hen te bedanken voor hun inspirerende werk. Opruimers Hellevoet verdient het dan ook om in het zonnetje te worden gezet.

Deel deze pagina: