Live Live

Pluim van de Arbeid voor Stichting Leergeld

Gepubliceerd: Zondag 26 januari 2020 18:40

Pluim van de Arbeid voor Stichting Leergeld

De Pluim van de Arbeid wordt al enkele jaren uitgereikt aan vrijwilligersorganisaties in Nissewaard. 

Spijkenisse - Op de Internationale Dag van het Onderwijs heeft de PvdA Nissewaard een Pluim van de Arbeid uitgereikt aan Stichting Leergeld Voorne Putten. De Pluim werd uitgereikt in de vorm van een financiële bijdrage van 250 euro.

De stichting kan dit aanwenden voor het helpen van kinderen zodat zij, ondanks een thuissituatie met beperkte financiële middelen, toch deel kunnen nemen aan activiteiten of schoolspullen kunnen aanschaffen. Raadsleden Thérese van Wassenaar en Willem Heijdacker reikten de Pluim uit in het nieuwe kantoor van Stichting Leergeld VP aan de Noordkade in Spijkenisse.

Voor de PvdA is het voorkomen van armoede onder kinderen een topprioriteit en daarom draagt de partij graag een steentje bij. Met ingang van dit jaar is het minimabeleid voor kinderen ook verruimd, waardoor meer kinderen aanspraak kunnen maken op voorzieningen. Dat is een zeer positieve ontwikkeling, maar stelt Stichting Leergeld ook voor een grote uitdaging, omdat zij meer aanvragen zullen ontvangen.

De Pluim van de Arbeid wordt al enkele jaren uitgereikt aan vrijwilligersorganisaties in Nissewaard, doordat leden en raadsleden evenals de wethouder van de PvdA zelf een deel van hun vergoeding hiervoor beschikbaar stellen. Organisaties kunnen worden voordragen via pvda@nissewaard.nl

Deel deze pagina: