Live Live

Pluim voor het Jeugdeducatiefonds

Gepubliceerd: Zondag 24 januari 2021 18:15

Pluim voor het Jeugdeducatiefonds

De Pluim van de Arbeid wordt door de PvdA al enkele jaren uitgereikt aan vrijwilligersorganisaties in Nissewaard. 

Nissewaard - PvdA Nissewaard reikte vrijdag de Pluim van de Arbeid uit aan het Jeugdeducatiefonds. Dit fonds helpt de ontwikkelingskansen van kinderen die opgroeien vanuit een achterstand te vergroten.


Het Jeugdeducatiefonds heeft afgelopen september 9 basisscholen in de wijk ‘De Akkers’ in Spijkenisse gecertificeerd. Deze scholen hebben een budget gekregen om de ontwikkelingskansen van hun leerlingen te vergroten. Daarnaast ondersteunen zij een aantal basisscholen in Spijkenisse die bezig zijn met het organiseren van een naschools aanbod.

Door een financiële bijdrage vanuit het fonds kunnen kinderen na schooltijd gratis deelnemen aan een activiteit dat op hun eigen school wordt aangeboden.

De PvdA wil dit initiatief graag ondersteunen en daarom werd de Pluim uitgereikt aan Hans Spekman, directeur van het Jeugdeducatiefonds. De PvdA Nissewaard hoopt dan ook dat de samenwerking de komende jaren wordt voortgezet, zodat kinderen in Nissewaard kansrijk kunnen opgroeien.

De Pluim van de Arbeid wordt door de PvdA al enkele jaren uitgereikt aan vrijwilligersorganisaties in Nissewaard, doordat raadsleden een deel van hun vergoeding hiervoor beschikbaar stellen. Ook leden van de PvdA dragen bij aan de Pluim. Organisaties kunnen worden voordragen via pvda@nissewaard.nl

Deel deze pagina: