Live Live

Portiek tijdelijk ontruimd na gaslek in woning

Donderdag 04 januari 2024 13:02

Portiek tijdelijk ontruimd na gaslek in woning

Spijkenisse - De brandweer heeft metingen verricht in het portiek en vanwege het gevaar is besloten het hele portiek te ontruimen.

Donderdagochtend 4 januari rond 10.20 uur is er een gaslek ontstaan aan de Bessengaard in Spijkenisse. Het lek ontstond tijdens kluswerkzaamheden in één van de woningen in het portiek tijdens het boren van een gat. Hierbij heeft de bewoner per ongelijk de gasleiding geraakt waarna er veel gas uit de leiding kwam. Hierop heeft de bewoner direct maatregelen genomen door de hulpdiensten te alarmeren en ook direct alle ramen open te zetten.

De ter plaatse gekomen brandweer heeft metingen verricht in het portiek en vanwege het gevaar is besloten het hele portiek te ontruimen. Hierop kwamen zo’n vijf bewoners tijdelijk op straat te staan tot het lek gedicht was. Om alle gaskranen dicht te draaien heeft de brandweer van één van de woningen de voordeur moeten forceren om toegang te krijgen tot de meterkast.

Nadat de brandweer de deur had geforceerd en de gaskraan dichtgedraaid had, was al het gevaar geweken en konden alle bewoners na ongeveer twintig minuten weer naar binnen. Netbeheerder Stedin is opgeroepen om de beschadigde leiding te repareren ook is de woningbouw ingelicht vanwege het feit dat de brandweer een deur moest forceren.

Foto: Nieuws op Beeld

Deel deze pagina: