Live Live

Positieve gezondheid

Gepubliceerd: Donderdag 18 februari 2021 12:20

Positieve gezondheid

De workshop Positieve Gezondheid wordt georganiseerd door MEE en Kwadraad en wordt gegeven door Nancy van Driel.

Voor bewoners uit de gemeente Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne organiseren MEE Plus en Kwadraad de workshop Positieve Gezondheid. 

De aandacht bij het onderwerp gezondheid gaat vaak uit naar klachten en gezondheidsproblemen, en hoe we die kunnen oplossen. Positieve Gezondheid ontwikkelaar Machteld Huber kijkt door een andere bril en heeft een eigen tool ontwikkeld om hiermee aan de slag te gaan. Voor uzelf, maar wellicht ook om een ander te helpen. Het accent ligt niet op ziekte of gezondheidsproblematiek maar op eigen veerkracht, zingeving en positiviteit.

Positieve Gezondheid is onderverdeeld in zes dimensies, denk aan mentaal en fysiek welbevinden, maar ook aan zingeving en participatie. Met die bredere blik wordt gekeken naar wat wel kan in plaats van wat niet meer kan, waardoor u of degene die u helpt, meer regie zal ervaren in het leven.

Voor wie?
Voor mensen die interesse hebben in Positieve Gezondheid en hiervan willen leren of een ander willen inspireren en/of helpen. De bijeenkomst is een gratis introductie op Positieve gezondheid, die kan prikkelen en nieuwsgierig maken en zal laten zien wat de mogelijkheden zoal kunnen zijn.

Door wie?
De workshop wordt georganiseerd door MEE en Kwadraad en wordt gegeven door Nancy van Driel. Bij voldoende belangstelling willen ze iedere maand dieper op een van de dimensies ingaan i.s.m. lokale partners.

Wanneer?
De workshop vind online plaats via Microsoft Teams. U krijgt na aanmelding instructies toegestuurd hoe u zich kan voorbereiden. De workshop wordt 2 keer aangeboden, zodat u kunt kiezen wanneer het u het beste uitkomt. De workshop zal plaatsvinden op: dinsdag 2 maart van 14.00 tot 15.30 uur en op woensdag 10 maart van 19.00 uur tot 20.30 uur.

Hoe aanmelden?

U kunt 1 van de bovenstaande data kiezen en doorgeven aan:

Sonja Staring van MEE Sonja.Staring@meeplus.nl tel. 06 51999039

Beatrice van Tilburg van Kwadraad b.vantilburg@kwadraad.nl tel. 06 46437561
Na aanmelding krijgt u een bevestiging van deelname en voorafgaand aan de bijeenkomst instructies om online deel te nemen.

Voor vragen

Voor vragen kunt u terecht bij Nancy van Driel info@nancyvandriel.nl

Deel deze pagina: