Live Live

Prachtig concert van En Chantant!

Gepubliceerd: Maandag 20 mei 2019 22:48

Prachtig concert van En Chantant!

Het Ensemble stond deze keer onder leiding van de jonge en zeer getalenteerde Mirjam van den Hoek.

Brielle - Afgelopen zaterdagavond heeft Vocaal Ensemble En Chantant een prachtig concert gegeven in de St. Catharijne kerk te Brielle. Centraal in dit concert stond de overgang van ‘Donker naar Licht’, met de ‘Five Flower Songs’ van Britten als omslagpunt. In deze beeldende liederen wordt zowel de vergankelijkheid als de schoonheid van het leven bezongen. Het is vrij pittige muziek die door En Chantant met verve werd verklankt.

De donkere kant werd uitgedrukt door o.a. het ingetogen gezongen ‘Tristis est anima mea’ van J. Kuhnau. Erg mooi was ook Het Franse lied ‘Trois beaux oiseaux du Paradis’ van Ravel, een lied over een jongeman die niet meer terugkeert uit de oorlog, dat prachtig werd vertolkt door diverse solisten vanuit het Ensemble, daarbij gedragen door de rest van het koor dat op de achtergrond meezong.

Na de pauze werd de sfeer wat lichter. Hoogtepunt was ‘Christus factus est’ van Bruckner waar de zangers alles uit zichzelf wisten te halen. Verrassend was het stuk ‘You are the new day’ van Billy Joel. Het Ensemble werd beloond met een welverdiende staande ovatie. Als toegift werd ‘Pastime with good company’ van King Henry VIII gezongen, een vrolijk lied waarbij de muziekinstrumenten op komische wijze werden geïmiteerd door de menselijke stem.

En Chantant is een ensemble dat werkt op projectmatige basis en bestaat uit 8 tot ± 16 ervaren amateurzangers. Ze zingen muziek uit alle stijlperioden waarbij de nadruk ligt op diversiteit.

Het Ensemble stond deze keer onder leiding van de jonge en zeer getalenteerde Mirjam van den Hoek. Mirjam heeft haar studie koordirectie afgerond in 2018 en rondde onlangs haar studie Kerkmuziek af, beide aan het conservatorium van Rotterdam, Codarts.

Vocaal Ensemble En Chantant is voor het volgende project op zoek naar een aantal tenoren en een alt. Ben of ken je iemand die een goede stem heeft en in staat is om de muziek zelf thuis in te studeren, stuur dan een e-mail naar info@enchantant.nl.

Deel deze pagina: